''Terörün önünü kesmek siyasetin görevi''

İzmir - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de teröre kaynak teşkil edecek yeni yapılanmaların önüne kesmenin, siyasetin görevi olduğunu belirterek, "(Ben silahtan, bombadan, terörden vazgeçmem) diyenin muhatabı da askerimizdir, polisimizdir, güvenlik güçlerimizdir" dedi.

Partisinin İzmir'de yapılan Ege 9. Bölge Toplantısına katılan Ağar, açılışta yaptığı konuşmada, siyaseti, husumet alanı olarak değil, haysiyetli bir rekabet alanı olarak var eden DYP'nin emin adımlarla iktidara yürüdüğünü savundu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında hükümeti ve CHP'yi eleştiren Ağar, "Ülkeyi bu eksenden kurtaracak güç kırattır, demokrat misyondur, DYP'dir. Türkiye'de siyasetten haramı kaldırmayı Allah bize nasip edecektir. Helalin dışında hiçbir şey kabulümüz değildir. Yüce Allah bize başımızı yastığa koyduğumuzda huzur içinde uyumanın dışında hiç bir şeyi nasip etmesin"dedi.

Terör konusunda söylediği sözlerin bazı kişiler tarafından farklı yorumlandığını ifade eden Ağar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim söylediğimiz şudur, ülkenin bölünmez bütünlüğünde, müşterek vatan idraki içerisinde kardeşliği, birlikteliği, huzuru, güveni geliştirerek Türkiye, terörün geldiği bu noktayı akıl ve basiretle yenmek durumundadır. Belli bölgeler belli siyasetin hegemonyasına terk edilemez. DYP'nin basiretli, vatanperver yönetiminin hiç kimseden vatanseverlik dersi almaya ihtiyacı yoktur.

Türkiye'de teröre kaynak teşkil edecek yeni yapılanmaların önünü kesmek, siyasetin temel görevidir. Türkiye'nin bir karış toprağını da, bir yurttaşını da hiç kimseyi feda ettirmeyeceğiz. Yanlışlık yapanı, doğru yoldan döneni siyaset eliyle kazanmak bizim işimizdir, benim işimdir, arkadaşlarımın işidir, partinin işidir. Ama bütün bunlara rağmen (ben silahtan, bombadan, terörden vazgeçmem) diyenin muhatabı da askerimizdir, polisimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Onların morali ve görev yapma konusundaki kararlılığına gölge düşürecek hiç bir şeyi kimse bizde arayamaz. O mücadelenin ne demek olduğunu, dökülen gözyaşlarının, acıların ne anlama geldiğini kimseden öğrenmeye ihtiyacımız yok. Yaşayarak geliyoruz."

Reklam
Reklam