Terraneo'dan dev golcü operasyonu

Fenerbahçe golcü transferi için kolları sıvıyor...

Teknik direktör Vitor Pereira özellikle Moussa Sow’un takımdan ayrılmasının ardından elinde forvet olarak Fernandao ve Robin van Persie’den başka golcünün olmamasından yakınıp takviye yapılmasını istiyordu. Sonunda Portekizli hocanın bu konuşmaları yönetimi de harekete geçirdi ve uzun süredir sesiz kalan sportif direktör Giuliano Terraneo’ya iş düştü. Takım içi dengeleri yönetmede ve çözmede sorun yaşayıp sınıfta kalan Terraneo, böylece asıl işi olan transfere dönüyor. Yarın sabah saat 09.05’te Sao Paulo’ya uçmak için açık rezervasyon yaptıran İtalyan direktör, burada Fenerbahçe’nin forvet arayışları için görüşmeler yapacak. Terraneo’nun öncelikli iki hedefi var:

Reklam
Reklam

1- GABRIEL BARBOSA ALMEIDA (GABIGOL): Santos’ta forma giyen genç yıldız, Moussa Sow satıldıktan sonra Fenerbahçe’nin transfer gündemine girmişti.

Yeni Neymar olarak lanse edilen ve Brezilya futbolunun yeni yıldızı olan genç oyuncunun, Avrupa’dan Barcelona ve PSG gibi talipleri var.

Fenerbahçe, hem oyuncu hem de kulübüyle iletişime geçmişti. Fakat bonservis bedeli istenilen seviyeye indirilememişti.

O dönem Gabigol, kendisiyle ilgilendiği için Fenerbahçe’ye teşekkür mesajı yayınlamıştı. UEFA kriterlerinden dolayı sıkıntı yaşayan Kanarya yönetimi, her şeye rağmen bu transferi sonuna kadar zorlayacak.

2- LEANDRO DAMIAO (CRUZEIRO): Sözleşmesi biten ve serbest kalan Brezilyalı golcü, Fenerbahçe için mali kriterler göz önüne alındığında cazip bir hedef olarak gözüküyor. Sportif direktör Giuliano Terraneo bu oyuncu ile de görüşme yapacak.

B PLANI HAZIR
Fenerbahçe öncelikli hedefi olan Gabigol ve Damiao transferlerinden sonuç alamazsa B planını devreye sokacak.

Reklam
Reklam

Sportif direktör Giuliano Terraneo, bu defa rotasını Goias’tan Erik Lima ve Sao Paulo’dan Pato’ya çevirecek. Bu iki oyuncu ile yapılacak görüşmelerden sonra hangisi bütçeye uygun olursa kısa sürede transfer edilecek.

Kısacası Fenerbahçe ara transferde kadrosuna kesinlikle bir golcü daha katacak ve ligin ikinci yarısı başlamadan da bu işi bitirmek istiyor.

GALATASARAY'I TAKİBE ALDI

Fenerbahçe’nin sportif direktör Giuliano Terraneo ile yapacağı Brezilya seferindeki hedeflerinden biri olan Leandro Damiao konusunda ilginç bir gelişme yaşandı.

Sarı-Lacivertliler’in takibinde olan genç golcü için bilindiği gibi Galatasaray da nabız yokluyor. Bunun için de iki ezeli rakip arasında önümüzdeki günlerde kıyasıya bir transfer mücadelesinin yaşanması da bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, dün yıldız futbolcu ilginç bir girişimde bulundu. Damiao, İnstagram hesabından önce Cimbom’un eski yıldızı Melo’yu ardından da Galatasaray’ı takibe aldı.

Bunun yanı sıra Galatasaraylı taraftarlar da Damiao’nun gelmesini fazlasıyla istiyorlar. Yapılan anketlerin çoğunda genç oyuncu listenin en başında yer alıyor.

Reklam
Reklam