Ters Yön Uygulamasında Sürücüler Uyarıldı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından ters yön uygulaması...

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından ters yön uygulaması yapıldı. Tek yön olan Atatürk Bulvarı ve Kasım Efendi Caddesi'nde yapılan uygulamada, ters yönde seyreden özellikle motosiklet ve bisiklet sürücüleri uyarıldı.

Saat 11.00'de başlayan uygulamada Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ters yöne giren sürücüleri bir hafta boyunca yapılacak uygulamada uyaracak. Bir hafta sonra yapılacak uygulamalar da ise, halen ters yöne giren sürücülere 72 lira para cezası kesilecek. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından, Atatürk Bulvarı, Kasımefendi Caddesi ve Belediye meydanın da yapılan uygulamada 50 bisiklet ve motosiklet sürücüsü uyarıldı.

Reklam
Reklam

Normal zamanda ters yönde giden sürücüleri uyarmayan esnaf ve vatandaşların, uygulama yapıldığını öğrendiklerinde ters yöne giden sürücülere, 'İleride trafik ekipleri ters yön uygulaması yapıyor' diyerek, uyarmaları dikkat çekti.

Uygulamayla ilgili bilgi veren İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, "2918 sayılı karayolları trafik kanunu madde 3'e göre bisiklet, en çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanların adale gücüyle pedal veya el ile tekerleği döndürmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 kw'ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer. Araç, karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır. Bisiklet motorsuz araçlardan olup, sürücü belgesi almaları mecburi olmamakla beraber, diğer motorlu taşıtlar gibi trafik kuralarına uymak zorundadırlar. Bisiklet sürücüleri bisikletlerini varsa bisiklet yolunda, ayrı bir bisiklet yolu yoksa gidiş yönlerine göre taşıt yolunun en sağından sürmek zorundadırlar. Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uyulmaması halinde K.T.K 47/1-C maddesince işlem yapılacağının bilinmesi gerekir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: