Tersanesi Yıkılınca, Çadırda Tekne Yapmaya Başladı

Abana'da tersanesi yıkılan tekne ustası Mehmet Turan, kurduğu çadırda üretime devam ediyor.

Abana'da tersanesi yıkılan tekne ustası Mehmet Turan, kurduğu çadırda üretime devam ediyor.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 yıldır tekne üretimi yaptığını belirterek, son 12 yıldır da mesleğini Abana'da sürdürdüğünü söyledi.

Abana'da satın aldığı 315 metrekare alana kurduğu tersanesinin, ilçe belediyesi tarafından kıyı kenar çizgisine muhalefet ve kötü görüntü oluşturduğu gerekçesiyle 2008 yılında yıkıldığını ileri süren Turan, yıkımın ardından maddi ve manevi olarak sıkıntı yaşadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bir yıl boyunca üretim yapamadığını vurgulayan Turan, "2009 yılında arazimizin 40 metrekare alanında çadır kurarak, üretimimize yeniden başladık. Oğlumla birlikte sipariş üzerine tekne yapıyoruz. 2009'dan beri 30'a yakın tekne üretimi ve bakımı yaptık. Ancak her fırtınada çadır yıkılıyor. Yeni çadır kurmak zorunda kalıyoruz. Kışın havanın kötü olması nedeniyle üretim yapamıyoruz. Alan yetersiz olduğu için tam kapasiteyle üretim yapamıyoruz" diye konuştu.

-Tekne üretimine rağbet yok-

Turan, tekne üretiminin eskisi gibi rağbet görmediğini ve çırak yetişmediğini dile getirerek, sektörün en parlak dönemlerinin 1980'li yıllarda yaşandığını belirtti.

O dönemde sipariş üzerine sipariş aldıklarını aktaran Turan, "Kazandığımız parayla tüm ihtiyaçlarımızı rahatça karşılayabiliyorduk. Ancak son yıllarda kazandığımız para giderlerimize bile yetmiyor. Zaman geçtikçe mesleğimize ilgi azalıyor. Eskisi gibi yetiştirilecek eleman da bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sinan Özmüş/Ömer Erim Baştimar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz