Terzi: 'Sınıf atladık'

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 'Türk Atletizmi Nereye Koşuyor?' konulu panel Ankara'da gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Atletizm Federasyonu eski Başkanı Mehmet Yurdadön, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Münir Yaraş, Yüksek Atlama Balkan eski Şampiyonu ve TGRT Spor Müdürü Ekrem Özdamar, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu, antrenör Artun Talay ve Doping Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı panele, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Uğur Tenekecioğlu ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Panelde, Türk atletizminin dünü ve yarını konuşulurken, Türk atletizmini daha ileriye taşımak için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, çağdaş ve kurumsal bir yapıyla atletizmde sınıf atladıklarını belirterek, "Bizim asıl hedefimiz 2008, 2012 ve 2016 Olimpiyatları. Buralarda başarılı olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Atletizm Federasyonu eski Başkanı Mehmet Yurdadön ise sponsorluk kavramının atletizme oturtulamadığı için yapılacak şeylerde sıkıntı yaşadıkları ifade ederek, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bize fazlasıyla destek veriyor ancak başarılı olmak istiyorsak atletizmde dayanışmanın olması gerekir" diye konuştu.

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Münir Yaraş da, atletizmde başarıya giden yolun amatör düşünce yapısından profesyonel düşünce yapısından geçtiğini belirterek, "Profesyonelce düşünerek dünya standartlarını yakalamamız lazım. Bunu da sancılı bir şekilde yavaş yavaş başarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuya antrenör gözüyle bakan Ertan Hatipoğlu ise GSGM'nin kendilerine en iyi şekilde destek olduğunu ve kendilerinin de bu desteğe layık olmaya çalıştıklarını belirterek, atletizmde daha ileriye gidebilmek için kapalı salonlara ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Bir dönem Eşref Apak'ın antrenörlüğünü yapan ve Apak'ın Olimpiyat 3.'sü olmasında büyük payı olan antrenör Artun Talay da, Türkiye'de atletizm tanımının tam olarak algılanamadığını ve öncelikli olarak bunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Yüksek Atlamada Balkan eski Şampiyonu olan TGRT Spor Müdürü Ekrem Özdamar ise öncelikle atletizmde köklü çözümler üreten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a teşekkür etti. Atletizmin artık tüm dallarıyla uzmanlık gerektiren bir spora döndüğünü belirten Özdamar, "Bizim zamanında yaşadığımız başarılarla bugünkü başarıları kıyaslayınca bugün başarılar çok daha büyük gözüküyor. Dünya Şampiyonaları'nda madalya kazanmak ve dünya rekorları kırmak büyük başarılar. Artık bizim de kendimize vurmamız yerine başarılarımızla övünmemiz gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Doping Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu ise son dönemlerde ilaç ve doping kullanımının arttığını belirterek, bu konuyla ilgili herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.