Terzilerde Bayram Mesaisi Erken Başladı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde terzilerin Ramazan Bayramı mesaisi erken başladı.İlçede 43 yıldan bu yana terzilik yaptığını...

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde terzilerin Ramazan Bayramı mesaisi erken başladı.

İlçede 43 yıldan bu yana terzilik yaptığını belirten Ali Orhan yaptığı açıklamada mesleğe çıraklıktan başladığını belirterek, "Babam küçük yaşta beni terzinin yanına çırak olarak verdi. Terzi çıraklığı güzel işti. Çünkü terziler iyi kazanıyordu. Bir terzi de ustanın haricinde 2-3 çırak bulunurdu. Şimdilerde ise çırak bulmak çok zor, hatta yok. Çırak olarak başladığım mesleğimde uzun süredir kendi işimde çalışıyorum. Ama eski yılların işleri maalesef yok. Son yıllarda hazır giyim sektörünün gelişmesi terzilik mesleğine zora soktu. Şimdilerde eski işleri bulamıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Orhan, Ramazan ayının girmesiyle bayram mesaisinin başladığını, bazı müşterilerinin elbiselerinin bayram gününe yetiştirilmesi için özel siparişler aldığını belirterek, "Müşterilerimin bazıları bedenine uygun takım elbise siparişi veriyor. Ramazan Bayramı için 5 müşterimden sipariş aldım. Ölçülerini aldığım müşterilerimin dikimine başladım. Çırak ve usta bulamadığım için gece mesaisi yaparak elbiseleri arife gününe kadar yetiştirmek zorundayım." şeklinde konuştu.

Orhan, geçmiş dönemlerde müşterileri için Ramazan aylarında 20-30 takım elbise dikerken son yıllarda bu sayının hazır giyim sektörünün gelişmesiyle, sayının büyük ölçüde düştüğünü, sipariş aldığı takım elbise fiyatının ise kumaşına göre 300 TL’den başlayan fiyatlarla diktiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz