Tesan'ın bir ayağı da Honk-Kong'da olacak

Türkiye’de birçok ilke imza atan Tesan, Hong-Kong’da ofis açıyor.

Bu ofisle bölgede yeni ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesinin yanında, Uzakdoğu’nun fiyat avantajlarından yararlanacak olan Tesan, ihracat pazarlarına Türkiye dışında da cevap verebilecek.

Yurtiçinde iş hacmini katlayarak büyüyen Tesan, ihracat pazarlarına da açıldı. İhracat pazarlarına Türkiye dışında Hong-Kong’dan da fiyat verebilmek için oraya bir ofis açtıklarını belirten Tesan Genel Müdür Yardımcısı Salih Erdoğan, Mynet Finans Editörü Selçuk Altun'a özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Hong-Kong ofisi, yüksek hacimli işlere teklif verme, Uzakdoğu'da Ar-Ge merkezimiz olarak çalışma ve ürün geliştirme kolumuz gibi hareket edecek. İşin üretim ayağı tarafında bir ofisimizin olması ve gerektiğinde oradan yüklemeleri yapacağımız bir ofisimizin olmasını istiyoruz. Öncelikle orada çok fazla ilişkide olduğumuz üreticiler var. Bunların kontrolü ve yeni ürün araştırılması için bu ofis bizim için hayati önem taşıyor. Ufak çaplı işleri Türkiye’den yönetip, büyük hacimli işleri ofisimizden gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tesan’nın kendisine ait olan T.Tec markasını globalde büyütmek istediklerinin altını çizen Erdoğan, ihracattaki hedeflerinin ilk planda yakın coğrafyadaki ülkelerde yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

“T.tec markasını globalde de büyütmek istiyoruz. Şu anda Kıbrıs’ta satışlarımız başladı. Romanya’ya ürünler gönderiyoruz. Yine Ortadoğu’da bazı ülkelere ürünlerimiz gidiyor. İhracatla ilgili çalışmalarımız var. Türki cumhuriyetler ve Moldova’da da önümüzdeki dönemde ihracat çalışmalarımız başlayacak” diyen Erdoğan, iş hacmi büyüdükçe Hong-Kong ofislerinin kendileri için daha kritik bir noktaya oturacağını vurguladı.

3 BİNDEN FAZLA FARKLI ÜRÜN
Tesan, 1983 yılında kuruldu. O günden bu yana telekomünikasyon sektöründe hizmet veriyor.

Birçok ilke imza atmış bir firma. Genel misyonu ithalat ve ana dağıtıcılık. Bugün 170 personeliyle bilişim sektöründe farklı markaların distribütörlüğünü ve ana dağıtıcılığını yapıyor.

Ürün yelpazesi oldukça geniş. 3 bini aşkın farklı ürünle sektörde boy gösteriyor.

Reklam
Reklam

Son kullanıcıya hitap eden ürünlerde, cep telefonu aksesuarlarında aktif olarak ürünlerini bulmak mümkün. 3 bin çeşit ürün gamının büyük bir çoğunluğunu kendi markası T.tec ile ithal ediyor. Bunu Türkiye’de yaygınlaştırmayı planlayan şirket, kendi markasına odaklanmış durumda.
T.tec ürünlerde geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 buçuk milyon ürün kullanıcı ile buluşturuldu. Üretim, ise Uzakdoğu’da yaptırılıyor.
T.tec ürünlerine zincir perakende satış mağazaları ve GSM mağazalarında ulaşmak mümkün.

KATMA DEĞER KATIYOR
Uzakdoğu’dan getirdikleri hiçbir ürünü orada gördükleri gibi ithal etmediklerinin altını çizen Tesan Genel Müdür Yardımcısı Salih Erdoğan, “Bizim bir Ar-Ge ekibimiz var. Bu ürünü inceliyor ve bu pazarın şartlarına göre şekillendirdikten sonra ürettirip ithal ediyoruz” diyor.
Geçtiğimiz yılı 190 milyon TL ciro ile kapattıkları bilgisini veren Erdoğan, bunun yüzde 35’ini kendi T.tec marka ürünlerinden elde ettiklerinin altını çiziyor.

“HEM RAKİBİMİZ YOK HEM DE HERKES RAKİBİMİZ”
Türkiye’de Tesan gibi bir firmanın daha bulunmadığını ifade eden Salih Erdoğan, “Ama küçük küçük bizim işlerimizi yapan şirketler var. Bu nedenle birebir rakip olarak gördüğümüz kimse yok ama birçok rakibimiz de var” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün cep telefonu aksesuarları grubunda çok iyi durumda olduklarını söyleyen Erdoğan, cep telefonu aksesuarlarında Türkiye’de 250 milyon TL civarında bir pazar olduğunu düşünüyor. Tesan, bu pazarın yüzde 20’sini elinde tutuyor.

Akıllı telefonların sektöre bir çehre getirdiğinin altını çizen Salih Erdoğan, “Cep telefonu aksesuar grupları klasiklerin dışına çıktı ve bambaşka bir sektör ortaya çıktı. Türkiye’de akıllı telefon satışlarının önü açık. Bu da cep telefonu aksesuarları satıcılarının da önünü açacak” diyerek sözlerini tamamladı.