Tescilli Kale Biberi Fidesi Pazara Çıktı

Kale ilçesinde Türkiye'nin ikinci patentli biberinin açık alanda yetiştirilmek üzere fidesinin satışına başlandı.

Kale ilçesinde Türkiye'nin ikinci patentli biberinin açık alanda yetiştirilmek üzere fidesinin satışına başlandı.

İlçe Tarım Müdürü Yüksel Sözgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi işaret belgesi alan iki patentli biberinden birinin Kale biberi olduğunu söyledi.

İlçede vatandaşların Kale biberini açık alanda yetiştirdiklerini belirten Sözgen, "Açık havada Kale biberi dikimi ilgi görmektedir. 2011 yılında ilçemizde 550 dekar alanda 2200 ton kale biberi üretildi. Bu sene bu rakamların biraz daha yükseleceğini göstermekteyiz. Çünkü biber üreticimiz her geçen yıl bilinçlenmekte. Az araziden bilinçli tarım uygulayıp fazla ürün elde etmektedir. Ayrıca İzmir Menemen Araştırma Merkezi, bu biberin sadece Kale yöresinde yetişebileceğini belirtti. Diğer bölgelerde yetişen biberler Kale biberi özeliği taşımamaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Kale Kaymakamı Serap Özmen ise lezzeti ve kalitesiyle dikkat çeken Kale biberinin coğrafi işaret belgesi alan bir ürün olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: