TESED, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıldönümünü Kutladı

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Sincan Ufuk Temsilciliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla...

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Sincan Ufuk Temsilciliği, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla program düzenledi.

Programa Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zihni Özdemir, TESED Sincan Ufuk Temsilcisi Hayati Durmuş ve tarihçi yazar İbrahim Refik katıldı. Açılış konuşmasını yapan TESED Sincan Ufuk Temsilcisi Hayati Durmuş, Mehmet Akif Ersoy'un memleket meselelerine kayıtsız kalamadığını söyledi.

Sincan Milli Eğitim Müdürü Zihni Özdemir, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan Sincan İl Genel Meclisi ana sınıfı öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Tarihçi yazar İbrahim Refik, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi anlatırken, Akif’in para için değil, memleket için İstiklal Marşı'nı yazdığını söyledi. Mehmet Akif Ersoy'un Türk milleti için önemli şahsiyet olduğunu ifade eden Refik, "Milletlerin tarihi gelişmelerinde onlara önderlik yapan, düşüncesi, dehası, ilmi, sanatı ve dini kişilikleriyle topluma yön vermiş, yapmış oldukları hizmetlerle gönüllerde iz bırakmış pek çok tarihi şahsiyetler olmuştur.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz