Teşhircilikle Suçlanan Cinayet Sanığı Polise 45 Yıl Hapis Cezası Istendi

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 26 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 26 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ragıp Sönmez, sokaktan geçen 12 yaşındaki A.E.'yi yanına çağırıp cinsel organını gösterdi. Çığlık atarak kaçan A.E., durumu ailesine anlattı. Küçük kızın annesi H.E. 6 yakını ve komşusuyla Ragıp Sönmez'in evine gitti. H.E., Sönmez'e "Sen benim kızıma ne yaptın, kızımın dili tutulmuş, senin namusun yok mu?" diye tepki gösterdi.
Polisin iddiayı kabul etmemesi üzerine H.E. ile birlikte gelen 2 kişi Sönmez'e saldırırken, diğerleri de evin camlarını kırdı.
BEYLİK TABANCASIYLA ATEŞ AÇTI
Aldığı darbelerle hafif yaralanan Ragıp Sönmez, beylik tabancasını çıkararak kalabalığa doğru ateş açtı. Açılan ateş sonucu Çağatay Erdem, 65 yaşındaki Raşit Ünsat ve 33 yaşındaki Bestami Şahin yaralandı. Çağatay Erdem, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
TACİZ İDDİASINI KABUL ETMEDİ
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ragıp Sönmez, taciz iddialarını yalanlayarak "Ben kendimi, ablamı ve çocuklarını korumak için ateş ettim. Öldürme gayem yoktur. Tehlikeyi bertaraf etmek istedim" diye savunma yaptı. Tutuklanan Sönmez cezaevine gönderildi.
DAVA AÇILDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Ragıp Sönmez hakkında olası kasıt altında adam öldürme ve yaralama suçlarından 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle; Sönmez'in evini basan 4'ü kadın 6 kişi hakkında da mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal ve yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Sönmez önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: