TESİAD Başkanı Dizdar:-"Tekstil Sektörünün Yatırım Tercihlerinde Ilksırada Yer Alması, Bu Sektörün Gelecekte De Varolmaya Devam Edeceğini Göstermektedir"

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, "Tekstil sektörünün yatırım tercihlerinde ilk sırada yer alması, bu

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, "Tekstil sektörünün yatırım tercihlerinde ilk sırada yer alması, bu sektörün gelecekte de var olmaya devam edeceğini göstermektedir" dedi.

Dizdar, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2012 haziran ayı sanayi üretim endeksindeki yüzde 2,7'lik artışta tekstilin payının yadsınamayacağını belirtti.

Bu artışa katkı sağlayan en önemli sektörlerin başında yeni pazar arayışlarında olan ve yüzde 7,1 büyüme gerçekleştiren tekstil sektörünün geldiğini vurgulayan Dizdar, emek yoğun sektörler olan tekstil ile hazır giyimin, istihdamın artmasında da önemli bir paya sahip olduklarına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Dizdar, sektörün ülke ihracatında önemli yer tuttuğuna işaret ederek, "Ev tekstil ürünlerinden teknik tekstil ürünlerine kadar ürünlerimiz dünya pazarlarında tercih edilmektedir. Tekstil ile hazır giyim emek yoğun bir sektör olduğundan özellikle istihdam yönüyle ekonomiye ve bilhassa işsizliğin azalmasında ciddi pay sahibidir" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracatçı eğilimi araştırmaları sonuçlarına da değinen Dizdar, "Yine TİM tarafından açıklanan ihracatçı eğilim araştırmasının sonuçları da göstermektedir ki, önümüzdeki dönemde yeni yatırım yapılması planlanan sektörlerin başında toplamda yüzde 27 ile tekstil ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gelmektedir ki, tekstil sektörünün yatırım tercihlerinde ilk sırada yer alması bu sektörün gelecekte de var olmaya devam edeceğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: