Tesisler vurulsa da çalışmalar durmayacak

Tahran - İran yönetiminin, nükleer tesisleri vurulsa bile uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmayacağı belirtildi. İran'ın BM'ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndaki (UAEK) temsilcisi Ali Asger Sultaniye, Viyana'da yaptığı açıklamada, nükleer tesislere olası saldırı durumunda da nükleer çalışmaları durdurmayacaklarını söyledi.

"İran'ın bir milyon 600 bin metrekare yüzölçümü var" diyen Sultaniye, "herhangi bir saldırı durumunda nükleer çalışmaları başka bir yere aktarıp, faaliyetlere orada tekrar başlayabileceklerini ve ülkenin her noktasında uranyum zenginleştirebileceklerini" kaydetti.

Reklam
Reklam

Daha önce yayımlanmış BM karar tasarılarına göre, herhangi bir ülkenin nükleer tesislerine saldırı yapılmasının kanun dışı olduğunu ifade eden Sultaniye, "Bugün BM tasarıları, Amerika ve İsrail için bir kağıt parçasından başka anlam ifade etmiyor" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri, UAEK Yönetim Kurulu'nca Konsey'e havale edilen İran hakkında, ortak karar tasarısı üzerinde anlaşmaya çalışıyor.