TESK Başkanı Palandöken, SGK Yönetimine Girdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Olağaüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimle tarım dışında kendi nam ve hesabına...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Olağaüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimle tarım dışında kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarların temsilcisi TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken SGK Yönetim Kurulu üyeliğine oybirliği ile seçildi.

SGK Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde oyların tamamını alan Palandöken, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamaoda “2 milyon esnaf ve sanatkar sigortalıları ile emeklilerinin talep ve beklentileri SGK yönetiminde dile getirilecek ve kesimimizin hakları daha iyi korunacaktır. Bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kurulduğu günden itibaren insani ve sosyal nitelikte görevleri üstlenen SGK yönetim kurulu üyeliğine seçilmemin esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“MAAŞLARDA FARKLILIKLAR KALDIRILMALI”

SGK Yönetim Kurulu’na seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Palandöken, esnaf ve sanatkarın sigorta primlerinin yüksekliğine de değinerek, şunları kaydetti:

“Emekli olduktan sonra çalışan esnaf ve sanatkarın emekli maaşlarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması, emekli maaşlarının arasındaki farklılığın giderilmesi, kadın esnaf ve sanatkarların haklarının verilmesi konularında öncelikle çalışma yapacağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz