Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Korsan yasası ile emek hırsızlığına...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Korsan yasası ile emek hırsızlığına darbe vurulacak, kayıt dışı azalacak, vergi gelirleri artacak" dedi.

Taksici ve minibüsçü esnafının kabusu olan korsanla ilgili yasanın TBMM'den geçmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, "Yıllardır ısrarla takip ettiğimiz korsan taşımacılığı bitirecek teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda beklediğimiz şekilde kabul edildi. Artık korsanlara fırsat verilmeyecek. Yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp, Resmi Gazete'de yayınlanarak, yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Çünkü yasanın yürürlüğe girmesi ile korsanlar kaçacak yer arayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Emek hırsızlığı yapan korsan taksici ve minibüslerin bugüne kadar kayıt dışılığı arttırdığını ve vergi kaybına neden olduklarını belirten Palandöken, "Kanunun yasalaşmasının ardından korsan taksi kullanan müşterilerde cezalandırılacaktır. Bunun için korsan çalışanlar ve korsanı tercih edenler de artık dikkat etmelidir. Çünkü cezalar çok ağır. Şimdi en büyük görev denetim yapan yetkililerimize düşüyor. Yasanın çıkması ile denetimler artırılmalıdır. Artık, -biz yakalıyoruz ancak caydırıcı bir kanun yok diğer taraftan bırakılıyor- olmayacak" dedi.

Bu kanunun yasalaşması için uzun süre çaba harcadıklarını kaydeden Palandöken, "Korsan yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına idari para cezası 3 katı olarak uygulanacak. Fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 katı olarak uygulanacak. Ayrıca, araç her defasında 65 gün süre ile trafikten men edilecektir. Daha da önemlisi korsan taksi ve minibüsleri kullanarak taşımacılık hizmeti alanlara da korsanlara uygulanan cezanın üçte biri oranında idari para cezası verilecek. Yetkililerimiz bu konuya hassasiyetle yaklaşarak denetim yaparlarsa, getirilen cezalar korsanın bitirilmesi için yeterli olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: