TESK Genel Başkanı Palandöken:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar odalarının bazılarının kapatılacağı, bazılarının ise birleştirileceği yönündeki çalışmalarla

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar odalarının bazılarının kapatılacağı, bazılarının ise birleştirileceği yönündeki çalışmalarla ilgili, "Bir tane odayı bile kapattırmam, kapattırmayacağız" dedi.

TESK ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile Antalya'daki Ramada otel'de esnaf ve sanatkar odaları birliği yöneticilerine yönelik düzenlenen hijyen konulu seminere, Türkiye'nin 81 ilindeki oda temsilcileri katıldı.

Bendevi Palandöken, seminer öncesi yaptığı konuşmada, verilen hijyen eğitimlerini 4 ilde daha düzenleyeceklerini, imkanlar dahilinde de eğitimleri üyelere kadar ulaştırmayı istediklerini söyledi. Söz konusu toplantılara 81 ildeki oda ve mesleki örgütlerin başkanları ile yönetim kurulları üyelerini de davet ettiklerini anlatan Palandöken, bu şekilde sorunları çözmek istediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bugünkü ekonomik istikrarının sağlanmasında esnaf ve sanatkarların büyük fedakarlıklar gösterdiğine dikkati çeken Palandöken, konfederasyon olarak esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını en üst düzeyde kişilere ulaştırdıklarını belirtti.

Bu kurumun Ahi Evran teşkilatı gibi olduğunu ifade eden Palandöken, "Bu kurumu kimse küçültemez. Kimse. (Böl, parçala, odaları kaldır, delege sistemi, farklı düşünce modelleri...). Hiçbirine itibar etmeyeceğiz. Palandöken burada oldukça böyle bir şey olmaz. Bir tane odayı bile kapattırmam, kapattırmayacağız. Öyle güçlünün, güçsüzü dövdüğü, öyle yalancı pehlivanlara da meydanı kaptırmayacağız" dedi.

Mücadelelerini hep birlikte sürdüreceklerini belirten Palandöken, "Korku rüzgarı salıp, korku atmosferi oluşturup, 'Kapatırım senin odanı' diyenlere sizler de 'Dur' diyeceksiniz" diye konuştu. "Odalar kapandıktan sonra ben odaları ne yapayım. Siz benim başımın tacısınız" diyen Palandöken, "İstediğiniz zaman, istediğiniz şekilde bunu tartışırız. Sizin hakkınızı aramak için de elimden geleni yapmak zorunda olduğum bir makamdayım. Ben başkaları gibi başka şeylerin arkasına sığınıp, farklı bir tavır sergilemem mümkün değil" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Palandöken, kendisinin esnaf ve sanatkarlarla var olduğunu, esnaf ve sanatkarların kendisi için geniş bir aile olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların verdiği heyecanın herşeyin üstünde olduğunu belirten Palandöken, Türkiye'de esnaf ve sanatkarın tanımı için hep birlikte çalışacaklarını anlattı.

Geçen hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Palandöken, protokol kapsamında ekmek satan bakkallar ve lokantaların denetiminde 81 ildeki esnaf ve sanatkar birliklerinin yetkili kılındığını, bu şekilde birliklerin bakanlık ile esnaf arasında diyalog kurduğunu vurguladı.

-Tezgahların günün koşullarına adaptasyonu-

Yetkililerin esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını bildiğine de işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Dünya konjonktürü ile baktığınızda artık geleneksel yapının farklı bir boyuta eriştiğinin bilinci içinde olacağız. Çalışma hayatının yenikliklere, teknolojiye, bilime yönelmesine gayret edeceğiz. İmkanları zorlayacağız. Tezgahlarımızın günün koşullarına adaptasyonu sağlamak için önemli çalışmalar yapıyoruz. AB projeleri bunlardan bir kaçıdır. Yeter ki bir fikir üretin. Birlikten her zaman rahmet doğar, ayrılıktan hiç kimseye fayda gelmez."

Reklam
Reklam

Palandöken'in konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nevzat Artık ile Prof. Dr. Tansel Şireli, esnaf ve sanatkar odaları birliği başkanları ve üyelerine hijyen konusunda seminer verdi.

Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: