Tesk Genel Başkanı Palandöken İşsizlik Rakamlarını Değerlendirdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İşsiz sayısının geçen yılın aynı...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İşsiz sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 278 bin kişi azalarak yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleşmesi son derece olumdur. İş bularak çalışmaya başlayan her işsiz hane halkının gelirini de artırıyor” dedi.

İşsizlik rakamlarının azalmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, “İşsiz sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 278 bin kişi azalarak yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleşmesi son derece olumdur. İş bularak çalışmaya başlayan her işsiz hane halkının gelirini de artırıyor. İşsizlik rakamlarının bu düzeyde kalması için şimdiden önlem alınmalı” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Yeni teşvik sisteminin büyük ve teknoloji odaklı yatırımları desteklediğini ve bu yönüyle istihdam artışına yeterli katkısı olmayacağını vurgulayan Palandöken, “İşsizliğin önlenmesi ve istihdam artışına yönelik ayrıca bir istihdamı teşvik paketi hazırlanmalıdır. Paket içinde istihdamın yüzde 80’ini barındıran KOBİ’lere öncelik verilmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz