TESK: Zamları biz yapmıyoruz

ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Bendevi Palandöken, Ramazan ayının yaklaşması ile basında sıkça yer alan zam haberlerinin küçük esnaf ve sanatkarlar ile bağlantısı olmadığını belirterek, 60. Hükümeti küçük esnaf ve sanatkarlara önem vermeye çağırdı.

TESK Genel Başkanı Vekili Bendevi Palandöken, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda ürünlerine yapılan zam haberlerinin medyada sıkça yer aldığını kaydetti.

Palandöken, "Bu özel günlerde para kazanma hırsı küresel kuraklığı bahane ederek üretici firmalar ile büyük mağazalar tarafından yapılan zamlar en çok dar gelirli vatandaşımızı olumsuz etkilemektedir. Yapılan ve yapılacağı söylenen zamlarla küçük esnaf ve sanatkarımızın bir bağlantısı bulunmamaktadır. Örneğin, makarna, süt, peynir ve yağ gibi tarımsal ve hayvansal ürünlere yapılan zamlar üreticiden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vatandaşın yapılan zamlarla belinin büküldüğünü ifade eden Palandöken, asgari ücret ile asgari geçim indirimi arasında uçurum bulunduğunu, küçük esnaf ve sanatkarların müşterilerinin orta gelir grubunun altındaki müşteri kitlesi olduğunu söyledi.

60. Hükümeti küçük esnaf ve sanatkara, yani mikro ekonomiye önem vermeye çağıran Palandöken, Hükümetin emekli, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların hem Ramazan ayını rahat geçirmeleri hem de okulların açılmasıyla sıkıntıya düşmemeleri için önlem alması gerektiğini belirtti.