TESK'den sivil insiyatife çağrı

ANKARA (İHA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, ekonomik ve siyasi belirsizlik konularının ele alınması amacıyla beşli sivil insiyatifi toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Sivil İnsiyatif Dönem Başkanlığı'nı yürüten Günday bugün yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat sürecinde Cumhuriyet ilkelerinin tehlikeye düşmesi üzerine biraraya gelen sivil toplum örgütlerini, bugün oluşan siyasi ve ekonomik belirsizlik nedeniyle yine göreve çağırdıklarını ifade etti. Türkiye'nin içinde bulunduğu belirsizlik içinde bu Hükümet'i taşıma lüksüne sahip olmadığını vurgulayan Günday, yeni bir ekonomik krizin herkes için felaket anlamına geldiğini belirtti. Başbakan Ecevit'in, sağlık durumu bu noktaya gelmişken görevi bırakmamakta direnmesinin doğru bir davranış olmadığına işaret eden Günday, Başbakan'ın ülkesine haksızlık yaptığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Günday, "Sayın Başbakan bu konuda restleşmeyi bırakmalı, halefini belirleyerek yeni bir Hükümet kurulmasına imkan tanımalıdır. Türkiye'nin bu sisli havasını dağıtmak öncelikle siyasilerin işidir. Bunun için yüce Parlamento da tatilini yarıda kesmelidir" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bugün hem siyasi hem de ekonomik belirsizlik içinde olduğuna dikkat çeken Günday, sivil insiyatifin gereğini yaparak görevini yerine getireceğini vurguladı. Günday, sivil insiyatifin en kısa zamanda toplanacağını duyurdu.