Teskomb Esnaf Bilgilendirme Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini, 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranının yüzde 4'e, 1 yıldan fazla olan kredilerde ise faiz oranının yüzde 5'e indirileceğini açıkladı.

ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen TESKOMB Esnafa Bilgilendirme Toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada esnafa kredi müjdesi verdi. Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın, TESKOMB kefaletiyle Halkbank'tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini bildirdi. Erdoğan, 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, 1 yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çekeceklerini belirterek, aradaki farkı yine Hazine'nin karşılayacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

2001 yılında Halkbank'ın zarar ettiği için kapatılması düşünülen bir banka olduğuna işaret eden Erdoğan, o kapatılması planlanan, kapısına kilit vurulmaya çalışılan Halkbank'a şu anda 13,5 milyar dolar piyasa değeri biçildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: