TESK'ten benzin zammına tepki

ANKARA (İHA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Derviş Günday, 4 yılda 120 binden 85 bine düşen taksici esnafına acilen ucuz yakıt verilmesini istedi.

Günday yaptığı yazılı açıklamada, ekmek parası için sabahtan akşama kadar kelle koltukta çalışan taksici esnafının 8 bin YTL'lik vergi matrahının şokunu daha atlatmadan benzine yapılan son zammın taksicileri bıktırdığını söyledi. Taksici esnafına yönelik vergi yağmurunun hukuki bir dayanağının olmadığını belirten Günday, taksilerin yenilenmesi için KDV ve ÖTV indirimi beklerken, hukuki dayanağı olmayan vergilerin taksici esnafına yüklenmeye çalışıldığını kaydetti.
Taksici esnafının sıkıntılarını kimsenin dikkate almadığını, sürekli bu kesimden bir şeyler koparılmaya çalışıldığının da altını çizen Günday konuyla ilgili yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Son 4 yıl içerisinde taksici sayısı 120 binden 85 bine düştü. Taksilerde kelle koltukta çalışan esnafımızın can güvenliği bulunmamaktadır. Hem can güvenliği hem de eskimekte olan araçların biran önce yenilenmesi için KDV ve ÖTV alınmamasını önerdik. Klimalı ve koruma kabinli taksiler için Maliye Bakanlığı'na yaptığımız başvuruya hiçbir cevap alamadığımız gibi Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la da yaptığımız görüşme sonuç vermemiştir. Kelle koltukta inim inim inleyen esnafımızın hiçbir talebi yerine getirilmediği gibi benzine sürekli yapılan zamlarda bu mesleği artık yapılamaz hale getirmektedir. Akaryakıta yapılan zamların Taksimetre tarifelerine yansıtılmasıyla halkımız, taksiye binme imkanından da mahrum kalacaktır."

Reklam
Reklam