TESK'ten siyasi partilere mektup

ANKARA (İHA) -Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), seçime girecek siyasi partilerden esnaf adaylarının isimlerini isteyerek, seçimlerde esnaf adayların aktif olarak konfederasyonları tarafından destekleneceğini açıkladı.

TESK Genel Başkanı Derviş Günday imzasıyla 3 Kasım genel seçimlerine katılacak siyasi parti genel başkanlarına, "Krizden en çok etkilenen ve sahipsiz kalan esnafların TBMM'de temsili, sorunlarının çözümü için çok önemlidir. Esnaf adaylarımızın aktif olarak desteklenmeleri için, tüm örgütümüz görevlendirilecektir" diye mektup gönderildi.

Reklam
Reklam

TESK'ten siyasi partilere gönderilen mektupta 4 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü oldukları belirtilerek yaşanılan krizde en büyük payı alan ve sahipsiz bırakılan esnafın temsilcilerinin yüce parlamentoda görev yapmasının bu sorunların çözümü için son derece önemli olduğu bildirildi. Mektupta, TESK Yönetim Kurulu'nun önümüzdeki günlerde toplanarak bu konuyu değerlendireceği ve nihai kararı vereceği vurgulandı. Bunun için seçime giren partilerin milletvekili aday listelerinde yer alan esnafların ismi, aday olduğu il, milletvekili adaylık sırası ile kayıtlı olduğu meslek odasının en geç beş gün içinde TESK'e bildirilmesi istendi.