Testere cinayetinde tüyler ürperten ifade...

"Cesetten kurtulmak için perşembe pazarında gidip 250 liraya motorlu testere aldım. Testere ile ayak bileklerini ve sol kolunu kestim. Bunları buzdolabına koydum"

Beyoğlu'ndaki testere cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 76 yaşındaki Burhan Cahit Tekinliğ'in, polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Testere-cinayetinde-korkunc-ifade/828997)

61 yaşındaki Neşide Dırmıkçı'yla 10 yıldır birlikte yaşadığını söyleyen Tekinliğ, 20 yıl önce eşinden boşandığı ve 3 çocuğunun olduğu belirtildi. Tekinliğ'in ifadesinde, "2000 yılında genelevden ayrıldıktan sonra tanıştık ve birlikte yaşamaya başladık. Sürekli içiyordu ve bana hakaretler ediyordu. Ayıldığında ise telefon edip tekrar beni çağrıyordu" dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Tekinliğ'in cinayet gecesini ise şöyle anlattığı belirtildi: "Yine cuma günü aşırı alkollüydü. Bana haraket edince kapıya yöneldim. Ancak elinde bıçakla yolumu kesti ve 'Beni terkedemessin' dedi. Boğuşma sırasında bıçağı alarak öldürdüm. Bu sırada, 'Sen tanrıyı bile katil edersin' diye bağırdım. Cesetten kurtulmak için ise perşembe pazarında gidip 250 liraya motorlu testere aldım. Testere ile ayak bileklerini ve sol kolunu kestim. Bunları buzdolabına koydum. Ancak ceset buzdolabına sığmayınca kokmaması için buzları kırarak cesetin üzerine koydum"

Burhan Cahit Tekinliğ, olayın ardından 3 gün boyunca eve gidip geldiğini ifade ederken , "Eve gidip geliyordum. Onu soran komşulara Akçay'a teyzesinin kızına gittiğini söylüyordum. Taksim'e gezmeye gittiğimde polis beni gözaltına aldı" şeklinde konuştuğu söylendi.

GÜVENLİK KAMERASIN YANSIDI

Öte yandan Burhan Cahit Tekinliğ, vahşi cinayetin ardından 3 gün boyunca eve girip çıktı. Hiçbirşey olmamış gibi günlük yaşamına devam eden Tekinliğ, pazartesi günü evin yakınındaki bir manavın güvenlik kamerasına yansıdı. Tekinliğ'in saat 16:13'de elinde bir poşetle evden çıkıp Cihangir'e doğru yürüdüğü görülüyor

Reklam
Reklam

SOKAKTA SESSİZLİK

Bu arada cinayetin sokak sessizlik hakim. Neşide Dırmıkçı'nın karşı komşusu Turan Turanlı, "Başı sıkıştığı zaman çalardı benim zilimi, bizden yardım isterdi. Bu olayda hiçbir ses duymadık.Yanında kalan adamla hergün kavga ediyorlardı. Sabaha kadar içiyorlardı" diye konuştu. Apartmanın saran kötü kokunun nedenini anlamak için etrafta kedi leşi aradıklarını söyleyen Turanlı, "Biz kedi ölüsü arıyoruz sağda solda, aklımıza öyle bir şey gelmedi. Parçaların bir kısmını dolaptan çıkardılar" şeklinde konuştu.

30 yıldır Kılıç Ali Mahallesi Muhtarlığı yapan Eşref Beyazıtlı, uzun yıllardır tanıdığı Neşide Dırmıkçı'nın geçerken selam verirdiğini belirtti. Beyazıtlı, "İyi bir insandı. Sessiz bir insandı. 30 yıldır muhtarım, 30 yıldır tanırım" dedi. Muhtar, Naşide Dırmıkçı'nın evde tek başına kayıtlı olduğunu, evde kayıtlı başka bir kişinin olmadığını da söyledi.