Testereli vahşet

Testereyle parçalanan genç, babasının ameliyatı için para biriktiriyormuş

Ankara'nın Akyurt ilçesinde hunharca öldürülen Adil A.'nın üç aydır bir mobilya şirketinde çalıştığı ve babası için ameliyat parası biriktirdiği ortaya çıktı.
_**Videodaki görüntüler 18 yaşındakiler için sakıncalı olabilir**_
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Testereli-vahset/490682/)
[** **](https://www.mynet.com/arkadasini-elektrikli-testereyle-oldurdu-110100503057)
Akyurt'ta önceki gün yaşanan olayda 16 yaşındaki İsmail Ahmet G., en yakın arkadaşı Adil A.'yı göğsünden ve sırtından bıçakladıktan sonra el hızarı ve baltayla 8 parçaya ayırdığı iddia edilmişti. Olayın ardından zanlı gözaltına alınırken, Adil A.'nın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Yozgat Akdağmadeni'nden Ankara'ya yıllar önce göç eden ailenin uzun süredir işsiz olduğu öğrenildi. Geçimlerini bir süre çevredeki vatandaşların ve belediyenin yardımıyla sağlayan aile, baba Mustafa A.'nın ağız kanseri olmasıyla ailenin sıkıntıları arttı. Babanın çalışamaz hale gelmesi ve ağabeyi Halil A.'nın da askere gitmesi üzerine, evin tüm yükü Adil A.'nın omuzlarına bindi. Küçük yaşta bu yükü kaldırmaya çalışan A., evinin yakınında bulunan bir mobilya şirketinde işe başladı. Çalışanlar ile kısa sürede iletişim kurmaya başlayan A., arkadaşlarına babasının kanser olduğunu ve babasının ameliyatı için para topladığını söylediği belirtildi.
Adil A.'nın çalıştığı şirket sahibi Mustafa Güneş, Adil'in kısa bir süre önce işe başladığını ve kötü bir huyunun olmadığını söyledi. Olayı duyunca şok olduklarını belirten Güneş, "Temiz bir çocuktu. Sabah 8'de gelir, akşam 6'da giderdi. Efendi bir kişiliğe sahipti çok üzüldük." dedi. Ailenin çok fakir olduğunu ifade eden Güneş, "Köyden olan insanlardan aldığımız duyumlara göre, köyde esrar yetiştirenler varmış. Mesai arkadaşları da aileye yardım için kendi aralarında para topladı." diye konuştu.
Cemalettin Savaş isimli bir köylü vatandaş ise ailenin Ankara'ya uzun süre önce göç ettiğini ve bir süre geçimlerini kuyu suyu çıkarmakla sağladıklarını belirtti. Aileye köylüden ve belediyeden yardım yapıldığını anlatan Savaş, ailenin durumunun kötü olduğunu ve Adil A.'nın aileyi geçindirmek için işe girdiğini aktardı. Adil A.'nın babası için para biriktirdiğini sözlerine ekleyen Savaş diğer ailenin de Artvin'den göç ettiğini ve onların da durumunun iyi olmadığını ifade etti.
Köy sakinleri yaşanan olayı üzüntüyle karşıladıklarını ve son zamanlarda Türkiye'de yaşanan hızar ve balta ile adam öldürmenin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Olayı anlatan ve gözyaşlarına boğulan baba Mustafa A. kendisinin rahatsız olduğunu söyledi. Oğlunu askerden çağırdığını söyleyen baba A., zanlıya gereken cezanın verilmesini ve yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.
Zanlı İsmail Ahmet G.'nin okuduğu Akyurt Çok Programlı Lisesi'nde ise sessizlik hakim. Sabah saatlerinde okula gelen öğrencilerin kameralardan kaçarak uzaklaştığı görüldü.
Cihan