Teşvik aracısı: Paranız var mı başkanım? Sadri Şener: Var tabi

Futbolda şike iddianamesinde Trabzonspor’un Sivasspor’a teşvik göndermek için Avni Aker Stadyumu’nun güvenliğini sağlayan şirketin yöneticisi...

Futbolda şike iddianamesinde Trabzonspor’un Sivasspor’a teşvik göndermek için Avni Aker Stadyumu’nun güvenliğini sağlayan şirketin yöneticisi Zeki Mazlum’u aracı yaptığı belirtiliyor. Zeki Mazlum’un Sadri Şener’e, “Para durumunuz var mı başkanım?” diye sorduğu, Şener’in de, “Var tabi, bir sürü para var.” cevabını verdiği ifade ediliyor.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği şike iddianamesinde; geçtiğimiz sezon 22 Mayıs’ta Sivas’ta oynanacak Sivasspor – Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in Trabzon Avni Aker Stadı’nın güvenlik işlerini yürüten Zeki Mazlum üzerinden Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’a teşvik primi teklif edilmesi amacıyla girişimlerde bulunduğu belirtiliyor. İddianamede şu ifadelere yer veriliyor: “Zeki Mazlum’un Mecnun Otyakmaz ile yakın ilişki içerisinde bulunması ve her iki şahsın da Sedat Peker liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütü ile bağlantılı şahıslar olmaları nedeniyle aralarındaki bağlantı ve samimiyete güvenilerek tercih edildiği, bu süreçte; 12 Mayıs günü Zeki‘nin Sadri Şener’i arayarak, ‘para durumunuz var mı başkanım?’ diye sorduğu, Sadri Şener’in ‘var tabi bir sürü para var’ cevabını verdiği, hemen akabinde Zeki Mazlum’un Mecnun Otyakmaz’ı aradığı ve görüşmek istediği, Mecnun Otyakmaz’ın görüşmeden sonra Aziz Yıldırım adına şike ve teşvik faaliyetlerini yürüten Ali Kıratlı’yı aradığı ve ‘Zekiler gelecek şimdi, Trabzonlular peşimde’ diyerek Zeki Mazlum’un kendisine teşvik primi verilmesi amaçlı geldiğini söylediği, belirlenmiştir.”
İddianamede, “Sadri Şener’in Zeki Mazlum aracılığı ile Mecnun Otyakmaz’a teşvik teklifinde bulunduğu, ancak kabul göremediği, maç öncesinde Mecnun Otyakmaz’ın Zeki Mazlum’u arayarak futbolcularına Trabzonspor tarafından teşvik teklifi yapıldığını ancak futbolcularının da bunu kabul etmediğini belirttiği anlaşılmıştır. Netice itibariyle Sadri Şener’in; Zeki Mazlum üzerinden, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’a ulaşarak teşvik girişimlerinde bulunduğu görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz