Teşvik Yasası'nın Uzatılması

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, teşvik yasasının uzatılacak olmasıyla...

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, teşvik yasasının uzatılacak olmasıyla ilgili açıklamanın esnaf camiasını sevindirdiğini bildirip, “Beklentimiz de zaten uzatılması yönünde idi. Başbakana teşekkür ederiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de yaptığı açıklamada teşvik yasasının uzatılacak olmasını dile getirmesini değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, “Teşvik Yasası'nın uzatılmasını esnaf ve sanatkarımız ile sanayicimiz beklemekte idi. Ancak, 31 Aralık 2012’de sona erince ve yaklaşık 1,5 aydır da uzatılacağı yönünde bir açıklama olmayınca esnaflar olarak karamsar olmadan ümidimizi yitirmemiştik. Çıkaracakları elemanlar işsiz kalacaktı çünkü bu yasa özellikle gelişmekte olan iller için gerekliydi. İşsizliğin azalması ve istihdamın arttırılması için teşvik yasalarına ihtiyaç var. 5084’le ilgili yasada ise çalışanın sigorta primi devlet tarafından karşılanması işveren için önemli bir avantajdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“Başbakan’ın verdiği müjdeden dolayı teşekkür ederiz” diyen Ali Evren, “Malatya’da, 5084’le ilgili yasadan 1 ile 9 kişi arasında çalıştıran 3 bin’e yakın kişi yararlanıyordu. Sigorta primi parası ile işini geliştirip, teknolojiyi takibi noktasında bu parayı bu gibi yerlere sarf eden esnaf, daha fazla eleman çalıştırmak için de çaba gösteriyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz