Tev-ifakat Yavuz İlk Ve Orta Öğretim Okulu Hizmete Açıldı

Van'da, emekli hemşire İfakat Yavuz tarafından Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığı ile yaptırılan 21 derslikli...

Van'da, emekli hemşire İfakat Yavuz tarafından Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığı ile yaptırılan 21 derslikli TEV-İfakat Yavuz İlk ve Orta Öğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Van’da geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin ardından eğitime katkıda bulunmak isteyen emekli hemşire İfakat Yavuz, okul yaptırılması için TEV’e 1 milyon TL bağışta bulunmuştu. Yavuz’un okul arzusu üzerine TEV, kentte İfakat Yavuz adına 21 derslikli bir ilk ve orta öğretim okulu inşa etti. Bin 700 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcıları Mehmet Yüzer ile Zafer Coşkun, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, Emekli Hemşire İfakat Yavuz ve öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Okul bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan emekli hemşire İfakat Yavuz, böylesi güzel bir eserin ortaya çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Yavuz, buradaki çocukların, geleceğin gençleri, büyükleri olacağından dolayı mutluluğunu dile getirdi. Köy çocuğu olduğunu ve köydeki sıkıntılardan dolayı okuyamadığını anlatan Yavuz, “Köyümüzün gelenekselliğinden, ‘oğlan çocukları okur kız çocukları okumaz’ diyen bir mantık hakimdi. Şimdi ben de diyorum ki erkek çocukları da kız çocukları da okusun. Onun için bugünleri görebilmek için mesleğim, emeğim, insanlığa verdiğim yardım ile mesleğimin gerektirdiği şekilde ailemden de uzaklaşmadan onların da kendimin de ihtiyaçlarını karşılayarak ve benden şifa bekleyen hastalarımın sayesinde biriktirdiğim bu birikimimi bu günleri görebilmek için çabaladım. Ben çok zor eğitim gördüm. Dışarıdan eğitimler görerek devam ettim. Bir okul, bir silgi, bir kalem, bir resim defterim olmadı. Çocuklara çok değer verdiğim için bunu düşünerek bu günlere gelmeyi arzu ettim. Gönlümde bir kor gibi kaynayan arzumu yerine getiren emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay’ın birer teşekkür konuşması yapmasının ardından kürsüye gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, geçen yılın sıkıntılarla dolu bir yıl olduğunu belirtti. İki büyük depremin yaşandığını, maddi ve manevi kayıpların olduğunu vurgulayan Karaloğlu, 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Bunlardan 76’sının öğretmen ve öğrencilerden oluştuğunu anlatan Karaloğlu, “Bu okulun açılışı vesilesiyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz . Depremden hemen sonra devletimiz, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bölgenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile 75 milyon vatandaşımız Van’ı yeniden ayağa kaldırmak için, Van’da oluşan deprem yaralarının sarılması için adeta seferber oldular. İşte depremden hemen sonra koşup Van’a gelen ‘Biz Van için Van’ın eğitimi için Van’da okulları üniversiteleri yıkılmış çocuklarımız için ne yapabiliriz’ diyen Türk Eğitim Vakfı ve onun Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal hanımdı. Ben kendilerini kutluyor,Van halkı adına ona teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“VAN’IN HAYIRSEVERLERE İHTİYACI VARDI”

Depremde ağır hasarlı okullardan bir tanesinin de İkinisan İlköğretim Okulu olduğunu, depremlerden sonra kullanılmaz hale geldiğini de sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu şöyle konuştu;

“Van’ın okula ihtiyacı vardı. 2012-2013 eğitim öğretimine yetiştirilmesi gerekiyordu. Hayırsever vatandaşlara ihtiyacımız vardı. İşte o hayırseverimiz kendisi okul çağındayken okul bulamamış, okuma imkanı bulamamış ama azmini de kaybetmemiş 19 yaşından sonra okulları dışarıdan bitirerek hemşire olmuş. Vatanına insanına hizmet etmiş sonra emekli olduktan sonra hep şunun hayalini kurmuş ‘Ben bir gün okul yaptırsam ve okulun bahçesinde çocuklar cıvıl cıvıl oynasa’ onun hayaliyle yaşamış bir büyüğümüz, bir annemiz, bir hanımefendi İfakat Yavuz hanımefendi. Kendisini kutluyorum ellerinde öpüyorum. İşte bugün o gündür. İfakat hanım bugün yaptırdığınız okulun bahçesinde bin 700 öğrenci cıvıl cıvıl oynuyorlar, okuyorlar. İnşallah her biri sizin yolunuzda, sizin arzunuzda şehirlerine ve ülkelerine hizmet etmek üzere burada yetişecekler. İfakat hanım Vanlı değil, benim hemşerim Trabzonlu. Van’a belki hiç gelmişti, hiç görmemişti Ama Van depreminde sonra televizyonlarda okulların yıkıldığını görünce o da binlerce vatandaşımız gibi ‘ben de yardıma koşmalıyım’ dedi ve sadece bölgenin onurlu bir vatandaşı olarak bir kardeşlik hukukuna binaen bu okulu Van’da yaptırdı. Yoksa memleketi Trabzon’da yaşadığı İstanbul’da da yaptırabilirdi. Ama onu buraya getiren, bu topluluğun kardeşliği bu toplumun birliği beraberliği ve dayanışma duygusu İfakat hanımı ve TEV’i Van’a getirdi. Ben tekrar Van Valisi olarak hem şahsım hem de Van halkı bu okulda okuyan çocuklarımız adına size teşekkür ediyorum ellerinizden öpüyorum.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile İfakat Yavuz’a birer plaket takdim edildi. Ardından TEV-İfakat Yavuz İlk ve Orta Öğretim Okulu’nun açılış kurdelesi Van Valisi Münir Karaloğlu, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ve Emekli hemşire İfakat Yavuz tarafından kesildi. Daha sonra okul binasını gezen Vali Karaloğlu ile beraberindekiler, sınıfları dolaşarak öğrencilerle bol bol sohbetler etti. Tören, öğrencilere hediyelerin dağıtılması ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: