"Teyyo marka yalancı emzik"

MHP'li Vural, “Başbakan’ın söyledikleri teyyo marka yalancı emzikten başka bir şey değil” dedi.

ANKARA (ANKA) -MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin Meclis grup toplantısında emeklilere verilen zam ve muhalefete yönelik sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan’ı ‘mizanının da izanının da tutmadığı’nı savunan Vural, “Başbakan’ın söyledikleri teyyo marka yalancı emzikten başka bir şey değil” diye konuştu. Vural, İsrail’in Türk büyükelçisine ‘hakareti’nin Türk milleti ve devletinin onurunu zedelediğini belirterek büyükelçinin geri çekilmesi ve İsrail’in özür dilemesi gerektiğini söyledi. Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Adana’da yerel bir kanalda katıldığı televizyon programında AKP’den önceki hükümetlerin Güneydoğu ve terör sorununa çare bulamadığını belirterek “Çaresizlik hayvana yakışır” dediğini belirterek “Sözlerini iade ediyorum, böyle bir sözü söyleyen adamı nasıl Milli Eğitim Bakanı yaptı bunu Teyyo başbakana sormak lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın dün grup toplantısında muhalefete yönelik sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’ın ‘düşen maskelerinden tedirgin olduğunu ve hiddetlendiği’ni söyleyen Vural, Başbakan’ın evdeki hesabının çarşıya uymadığını söyledi. Erdoğan’ın Türkiye’nin kredi notuyla ilgili sözlerini hatırlatan Vural, Başbakan’ın kredi kuruluşları için daha önce de ‘şikeli not veriyorlar’ dediğini belirtti ve “Şikeli kuruluşlar not yükseltiyor, millet AKP’nin notunu düşürüyor. İşçinin, memurunun, emeklinin sıkıntıları ne kadar artarsa şikeli kuruluşların verdiği not artıyor“ diye konuştu. Başbakan’a “sizi hangi konuda teşvik ediyorlar” diye soran Vural “Başbakan’a IMF konusunda politikaya devam et, aferin diyorlar” dedi.

-“TEYYO MARKA YALANCI EMZİK…”-

Erdoğan’ın emeklilerle ilgili yaptıkları açıklamadan rahatsız olduğunu ve ‘ipliğini pazara çıkarmaya devam edecekleri’ni söyleyen Vural, “Sayın başbakan niye korkuyorsun. Grupta yaptığın hesap emeklilerin ne pazarına ne filesine uyuyor” dedi. Başbakan’ın ekmek ve süt hesabı yaptığını kaydeden Vural, 2010 yılında zamsız ekmek fiyatının 2006’nın bile altında olduğunu, emeklinin 100 ekmeğinden 41’inin eksildiğini belirterek “Bizim kılavuzumuz milletir. Bizim kılavuzumuz yurtdışında değil, bizim kılavumuz milletin ekmeği, peyniri, filesidir. Ama başbakanın umurunda mı” diye konuştu. Başbakan’ın süt hesabı yaptığını da kaydeden Vural, 80 kuruş olan sütün fiyatının 45 kuruşa indiğini ifade ederek “Ama süt üreticileri ineğini kesiyor. Borcunu ödemek için. Başbakanın süt paritesi de tutmayacak. Başka paritelere yönelecek. Hava civa paritesi gibi. Hava bedava daha ne istiyorsunuz' diyebilir. Mizanı tutmadı ama izanı da eksik kalıyor. Emeklileri çok emeklettiriyor ya onun için süt referansına başvuruyor. Başbakanın ifadeleri, yalancı emzikten başka bir şey değil; Teyyo marka yalancı emzikten ibaret” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan’ın grup toplantısında anadilde eğitimle ilgili olarak “yalan” dediğini de hatırlatan Vural, Bakan Hayati Yazıcı’nın basına yansıyan “Kürtçe eğitim üniter yapıyı bozmaz” şeklindeki açıklamalarını göstererek “Sayın Yazıcı Bakanlar Kurulu’nda yer almıyor mu da sayın başbakan ‘yalan’ diyor. Ben de kuyruklu yalan diyorum. Kendi bakanının ifadesi bu. Milletin eğitimini, camisini diline göre ayırıyorsun, bu bölücülük değil de nedir?” dedi.

-AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK’E SERT TEPKİ-

Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Adana’da bir yerel kanalda katıldığı programda “K Parti'den önceki iktidarların Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve terör konularında öğrenilmiş çaresizlik içerisinde oldukları” şeklinde ifadelerinin olduğu ve “çaresizlik hayvana yakışır” dediğini kaydeden Vural şunları söyledi:

“Gemi azıyı almış, bundan önceki dönemleri haksızca bu tip benzetmelerle dile getirebilecek kadar pervasızlaşmış bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız. Sayın Hüseyin Çelik'in bu benzetmesinden dolayı bütün siyasilerden ve insanlıktan özür dilemesi gerekir. Bir eşrefi mahlukat olan insanı teşbihle başka bir şeye benzetmek ve böyle bir kişinin Milli Eğitim Bakanlığı yapmış. Ne kadar talihsiz bir dönem. Bütün bunları, böyle bir sözü söyleyen adamı nasıl Milli Eğitim Bakanı yaptı, Teyyo Başbakana sormak lazım, bu konuda ne düşünüyor? Bu konuda bir düzeltme yapmaları gerekmektedir. Milletin seçtiği siyasileri neye benzetiyor; aslında kendinin neye benzediğinin yorumunu yapıyor. Kendisini tarif ediyor herhalde. Benzetme yüz kızartıcıdır. Aynen bu sözleri iade ediyorum. Türkiye'nin dış politikasını, teslimiyetçi bir dış politikaya dönüştürüp, yabancıların istek ve arzularına göre dış politika ve açılım peşinde koşanlara hangi çaresizlik tarifi yapmak lazım; ben bunlara 'mandacı çaresizler' diyorum."

Reklam
Reklam

-“BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMELİ”-

Vural, basın toplantısında bir soru üzerine İsrail’in Türk büyükelçiye yönelik tavrını değerlendirdi. Büyükelçinin derhal çekilmesi gerektiğini ve İsrail’den resmi özür beklediklerini söyleyen Vural, “Böyle bir hakareti Türk milleti olarak kabul etmemiz mümkün değil. One Minute, Rasmussen olayı gibi olmamalı. Bu tavır Türk milletinin ve devletinin onurunu zedelemiştir.”dedi. Vural, İsrail’le bütün bunlar oluyorken İsrail Milli Savunma Bakanı’nın neden Türkiye’ye davet edildiğini de sordu. (ANKA)