Tez-Koop-İş Sendikası Önünde 'yetki' Protestosu

Koop-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nda çalışan üye işçileri için kendisine verilen toplu sözleşme yetkisine,...

Koop-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nda çalışan üye işçileri için kendisine verilen toplu sözleşme yetkisine, Tez-Koop-İş Sendikası’nın itiraz etmesini, bu sendikaya ait bina önünde protesto etti.

Sendikanın bulunduğu sokak girişinde toplanan Koop-İş üyeleri, Türk bayrağı ve üzerinde ‘İtirazı çek’ yazılı dövizleri taşıdı. Kortej oluşturan grup, buradan Tez-Koop-İş Sendikası’nın önüne yürüdü. Grubun önü Çevik Kuvvet ekipleri tarafından, sendika binası önünde kesildi. Bina önünde toplanan eylemciler, çeşitli sloganlar atıp, ıslıklar çalarak söz konusu sendikayı protesto etti.

Reklam
Reklam

Toplanan grup adına açıklamayı okuyan Nevzat Karataş, tüm milli eğitim emekçilerinin haklarını savunmak için toplandıklarını söyledi. Karataş, “Örgütlü olduğumuz Koop-İş Sendikası, toplu sözleşme yetkisini aldığı halde, bugün önünde toplandığımız bu sendika, yetki alma şansı olmadığı halde neden mahkeme kapılarında gezer?” diye sordu. Sendikanın, çıkarları için kendilerinin aidatlarına göz diktiğini öne süren Karataş, Tez-Koop-İş’in, emek vermeden başkalarının sırtından rant sağlamak için böyle davrandığını savundu.

Milli Eğitim çalışanlarının, tercihlerini Koop-İş’ten yana yaptığını aktaran Karataş, 17 bin işçinin Koop-İş’te örgütlenmesini sindiremeyenlerin bu duruma itiraz ettiğini kaydetti. Karataş, sendikanın yaptığı itirazı geri çekmesini istedi. Yapılan açıklamanın ardından, grup üyeleri bir süre protestolarını sürdürdü. Çalışanlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: