Tezcan: Siyasete Kadın Eli Değecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Sadece erkeklerin kuracağı ve dizayn edeceği ve kontrol edeceği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Sadece erkeklerin kuracağı ve dizayn edeceği ve kontrol edeceği tek bir cinsin altındaki siyaset sadece ve sadece şiddeti ve çatışmayı üretir. İktidar zorbalığının temelini oluşturur. Siyasete kadın eli değecek." dedi.

CHP Aydın Kadın Kolları toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, siyasete daha çok kadın eli değmesi gerektiğini söyledi. Kadınlara 'Siyaseti erkek kıskançlığından kurtaracaksınız' diye seslenen Bülent Tezcan, "Sadece bizlerin kuracağı ve dizayn edeceği ve kontrol edeceği tek bir cinsin altındaki siyaset sadece ve sadece şiddeti ve çatışmayı üretir. İktidar zorbalığının temelini oluşturur. Siyasete kadın eli değecek, sadece şeklen değmeyecek. Sadece bir cinsiyet olarak değil, kadının yüreğiyle beraber değecek. Geleceğimize sahip çıkmak için bu toplumun bir yarısını temsil eden sizlerin siyaset olarak da parti ağırlığını temsil etmesi gerektiğine inanıyoruz. Her siyasi parti bu konuda üzerine düşeni yerine getirmek zorunda. CHP olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak bu yaptığımız şey yeterli değil. Daha çok kadın aday ve daha çok kadınla geleceğin Türkiye’sine merhaba diyelim." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hükümeti yaşanan olaylarda demokratik taleplerin kontrolsüz şiddetle karşılık vermek ve ülkeyi terörize etmekle suçlayan Tezcan, "Üzülerek izlediğimiz süreç başbakanın toplumu dik yarı ikiye bölerek iki toplum yaratıp birbirine düşman etme çabasıdır. Kendi yanında olduğunu farz ettiği kesimle iktidarını devam ettirme çabası içerisindedir. İktidarların görevi, sevgiyi, şefkati şefkat içerisinde bir arada yaşamak öğretmektir. İktidarın görevi din mezhep çatışmalarla değil, geçmiş hesabı üzerine kurulu atışmalarla değil. İktidarların görevi, geçmişten bugüne ve bu günde her kesimin birbiriyle barışık ülke yaratmaktır. Ama başbakanın ağzına baktığımızda çatışmayı körükleyecek ne varsa bunları yalan ve iftiralarla körükleyecek toplumu çatışma kültürünü körükleme anlayış içerisinde." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: