TFF'de seçim yolu açıldı

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak için noterden tasdikli 106 imzayı federasyona gönderdiklerini açıkladı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak için noterden tasdikli 106 imzayı federasyona gönderdiklerini belirten Kızıl, "Bu günkü başvurumuzda yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan adalet ve güven duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek alt yapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak futbol federasyonunun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi oluşturmaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Türk futbolunda bir yıla yakın devam eden kaosun artarak devam ettiğini söyleyen Kızıl, şöyle konuştu: "Futbolumuzda bir yıla yakın devam eden kaos azalmak bir yana dursun artarak devam etmektedir. Bir yönetimin sağlıklı bir şekilde devamı için olmazsa olmaz iki ilkesi adalet ve güvendir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada Futbol Federasyonu yönetimi, futbol aile bireylerinin büyük çoğunluğunun kanaatince bu ilkeleri erozyona uğratmıştır. Seçimli yönetimlerde ortaya çıkan güvensizlik durumunda işleri tekrar normalleştirebilecek en önemli enstrümanlardan en önemlisi seçimdir. Futbol ailesinin en büyük organı olan genel kurul delegeleri olarak, hepimizi rahatsız eden bu kaosa seyirci kalamazdık."

Yasanın tanıdığı imkanlar çerçevesinde başvuru yaparak gerekli yasal süreci bugün itibariyle başlattıklarını anlatan Kızıl, şöyle konuştu: "Bu günkü başvurumuzda yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan adalet ve güven duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek alt yapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak futbol federasyonunun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi oluşturmaktır. Dolayısıyla bu inisiyatifin amacı, kurumlar arası veya kişiler arası polemik ve kavgaların tarafı olmak değil bu ideallerin gerçekleşmesi için fırsat oluşturmaktır. Bu bağlamda yönetimi elinde bulunduranların görev süresi boyunca yapamadıkları icraatlar ve yarattığı kaoslar yadsınamaz bir gerçekken, bunları bir kenara bırakıp konuyu kişiselleştirmeleri ve başka platforma çekme çabaları en hafifinden hedef saptırmaktır."

Reklam
Reklam

Seçim sürecinin yanlışlığı ve futbolda kaosu artıracağı iddialarının da yalan olduğunu söyleyen Başkan Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iddia sahipleri var olduklarını kabul ettikleri kaosun sona erdirilmesi konusunda samimilerse, mevcut yasa ve statümüz 21 günde seçimi mümkün kılacaktır. Dolayısıyla ikinci devrenin başına yetişecek bir yasal takvim imkanı bulunmaktadır. Açıkça söylemek gerekir ki, eleştiriler, tepkiler ve talepler karşısında seçime gitmeyen bir yönetimin Türk futbolunun geleceği gibi bir kaygısı olduğunu söylemek mümkün değil. Olsa olsa söylenebilecek olan koltuk hırsı ve benden sonrası tufan anlayışıdır. Ancak mevzuatın ön gördüğü şekilde yapılmış bir başvurudan sonra seçim kaçınılmazdır ki bugün de öyledir. O zaman mevzuattaki maksimum süreleri kullanmaya çalışmak, hukuku zorlayacak yorumlar yapmak, bırakın tarihe karşı sorumluluğu, koltuğa yapışmayız iddialarıyla çelişir. Futbol kamuoyu ve değerli spor medyası başta olmak üzere futbolla ilgili her kesime sesleniyoruz. Bugünden itibaren kaosu kaldıracak seçimin kısa sürede yapılması için çaba sarfetmek, imza sahipleri kadar sizin de sorumluluğunuzdadır."

Reklam
Reklam

Kulüplerin çoğunun imza verdiğini, 106 imzanın 4 iş gününde toplandığını belirten Başkan Kızıl, sözlerine şöyle devam etti: "Kulüplerin yüzde 60'ı imza vermiştir. 106 imza 4 iş gününde toplanmıştır. Bundan sonraki görev sayın başkanın ve yönetim kurulunundur. Ben imzayı bir başkan adayı adına toplamadım. Kulüpler Birliği'nde bir karar almıştık, onun üzerine topladım."

TFF başkanlığına aday olmadığını anlatan Başkan Kızıl, "Bundan sonra Bursaspor ile ilgileneceğim. Bunu Türk futbolu ve imza atan arkadaşlar adına yaptım. Benim koltuk sevdam yok. Ben bunu Türk futbolu adına yaptım. Erken seçim isteyen kulüpler adına yaptım. Artık bu görev benim adıma bitmiştir" ifadelerini kullandı.