TFF’den ‘yabancı hakem’ çalışması

Son olarak Galatasaray'da Mustafa Denizli ve Selçuk İnan hakem Mete Kalkavan'ı hedef aldı. Zaman zaman gündeme gelen "Yabancı hakem" polemikleri için Türkiye Futbol Federasyonu'nun da kulüp yönetimlerini yokladığı iddia edildi.

Spor Toto Süper Lig’de 15. hafta tamamlanırken hakemler hedef olmaya devam ediyor. Kazanan ve kaybeden takımların yöneticileri, teknik direktörleri ve futbolcuları hakemlerden sürekli şikayetçi… Beşiktaş yenilgisi sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli hakem Mete Kalkavan için “Kıymık kıymık kıydı” dedi. Kaptan Selçuk İnan ise “Hakem de haddini bilecek” açıklamasıyla dikkat çekti.

Bu eleştirilerden TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi oldukça bunaldı. Sabah'ın iddiasına göre Futbol Federasyonu koridorlarında ikinci yarıda Spor Toto Süper Lig’de yabancı hakemlerin gündeme geleceğinin konuşulduğu iddia edildi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın bu yönde harekete geçtiği iddia edilirken TFF de bu tartışmaları takibe aldı ve Merkez Hakem Kurulu ile konuyu istişare etmeye başladı.

Reklam
Reklam
[Selçuk İnan: 'Hakemler haddini bilecek'](https://www.mynet.com/selcuk-inan-hakemler-haddini-bilecek-90400-myspor)

Pereira’dan yabancı hakem yorumu

Lige yabancı hakem getirileceği iddiasıyla ilgili konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira; “Biz teknik direktörler gibi hakemler de her hafta eleştiriliyor. Bu eleştiriler bu işin bir parçası. Sadece ben değil herkes eleştiriyor. Onların işi çok zor. Onlar da hata yapıyor bizler gibi. Ama hepsinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Futbolcular gibi çok iyi olanı da var kötü olanı da var. Yabancı hakemle ilgili görüş bildirmek bana düşmez. Bu konuda yetkililier var. Onların görüşüp alacağı karardır bu.” dedi.

[Cüneyt Çakır EURO 2016'da düdük çalacak!](https://www.mynet.com/cuneyt-cakir-euro-2016da-duduk-calacak-90411-myspor)