TFF'nin kararı

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Topçu, Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Topçu, Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki göstererek, "Bursaspor kulübü, tertemiz şampiyonluk kazanmış, örnek olmuş ve olmaya da devam eden bir takımdır" dedi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, "yanlış karardan" dolayı gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübün zarar görmesi durumunda Bursaspor yönetiminin alacağı her türlü kararın arkasında ve destekçisi olacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yeşil-beyazlı kulübün PFDK'ya sevk edilmesini normal görmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Topçu, "3 Temmuz'dan bu yana Türk futbolunu büyük ölçüde etkileyecek bir süreçten geçiyoruz. Bursaspor kulübü, tertemiz şampiyonluk kazanmış, örnek olmuş ve olmaya da devam eden bir takımdır" ifadesini kullandı.

Bursaspor'un TFF Yönetim Kurulu tarafından, haklarında birçok iddia ve belge bulunan kulüplerle birlikte sürecin mağdur tarafı oldukları halde PFDK'ya sevk edilmiş olmasını sıradan görmelerinin kesinlikle mümkün olmadığını bildiren Topçu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte bazı kulüplere dayandırılan suçlar nedeniyle Bursaspor zarar görmüşken, belki de şampiyonluk elimizden alınmışken ve adaletin tecelli etmesini beklerken yaşanan bu gelişmeyi dikkatle takip etmekteyiz. Bursaspor sevdalıları olarak PFDK aşamasından sonra verilecek kararın ardından, eğer adaletin tam olarak gerçekleşmediğine dair en ufak bir şüpheye sahip olursak ve bu gelişmeler doğrultusunda UEFA'dan gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübümüzün zarar görmesi durumu oluşursa, bizler de gerekli her türlü mücadelede takımımızın yanında olacağız."

Reklam
Reklam

Topçu, Bursaspor kulübü yönetiminin "savunma vermeme" kararına katıldıklarını belirterek, Bursa'daki diğer kent dinamiklerini de Bursaspor'a sahip çıkmaya ve kulüp yönetimine destek olmaya çağırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: