Tgb’den Yök Önünde Eylem

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç, YÖK Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için Yükseköğretim...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç, YÖK Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde eylem yaptı.

YÖK binası önünde toplanan TGB üyesi yaklaşık 350 genç, YÖK Yasa Taslağı’nı protesto ederek, taslağın yasalaşması durumunda YÖK binasını kuşatacaklarını söylediler. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan eylemde YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya için yazdıkları şarkıyı okuyan gençler, taslağın yer aldığı kağıttan yaptıkları uçakları YÖK binasına fırlattılar.

Reklam
Reklam

Taslağın yasalaşması durumunda YÖK binasını kuşatacaklarını belirten TGB Genel Başkanı İlker Yücel, “YÖK binasının önündeyiz. Bu bir işaret eylemidir. Büyük eylemler silsilesinin ilkidir eğer YÖK Yasa Tasarısı geri çekilmezse. Biz buraya bir işaret bırakmaya geldik. Eğer YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, bu YÖK Yasa Tasarısı’nı yasalaştırmakta ısrar ederlerse binlerce gençle YÖK’ü kuşatma eylemi yapacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz