TGC'den Hayat TV'nin Kapatılmasına Tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Hayat TV’nin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisansı olmadığı ve...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Hayat TV’nin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisansı olmadığı ve kaçak yayın yaptığı gerekçesiyle kapatılmasına tepki gösterdi. Alınan kararla basın ve ifade özgürlüğünün baskı altına alınmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Hayat TV, RTÜK tarafından lisansı olmadığı ve kaçak yayın yaptığı gerekçesiyle kapatıldı. Karara TGC’den tepki geldi. TGC’den yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye'de her gün basın ve ifade özgürlüğünü baskı altına almaya yönelik bir uygulama yaşanıyor. Çoğulcu demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan bu karar basın ve ifade özgürlüğüne aykırıdır. Kararı protesto ediyoruz." denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Altı yıldır yayında olan Hayat TV’nin RTÜK’e lisans başvurusu olmasına rağmen bunun yok sayılması şaşırtıcıdır. RTÜK’ün önce Taksim Gezi Parkı olaylarını aralıksız yayınlayan Ulusal TV, Halk TV, Cem TV’ye para cezası vermesi, ardından da Hayat TV’yi kapatması kabul edilemez. RTÜK, İktidara hizmet için değil kamuoyu yararına hareket etmekle yükümlüdür. RTÜK’ün kararlarıyla halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet etmek yerine iktidarın medyayı cezalandırma aracı haline dönüşmesi demokrasimiz açısından düşündürücüdür. RTÜK’ü bu keyfi kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Demokratik ülkelerde yayın organlarına kapatma, toplatma ve para cezası gibi yaptırımların uygulanması savunulamaz. Hayat TV’nin kapatılması basın ve ifade özgürlüğüne aykırıdır. RTÜK’ün bu kararını protesto ediyoruz. Çoğulcu demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan bu kararı basın özgürlüğüne vurulmuş yeni bir darbe olarak değerlendiriyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: