Tgf'den Özcan’a Ziyaret

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl 39.'su organize edilecek olan; ''Başkanlar Konseyi’ne Mersin ev...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl 39.'su organize edilecek olan; ''Başkanlar Konseyi’ne Mersin ev sahipliği yapacak.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan konseye katılmak üzere kente gelen başkanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit ÖZcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Macit Özcan isminin artık bir marka haline geldiğini yorumunda bulundu.

Sertel, “Yoğun bir göç olgusuyla karşılaşan Mersin’de, birlik ve beraberlik duygularının yerleşmesinde sizin katkınızın çok büyük olduğunu düşünüyorum. 3 dönemdir seçiliyor olmanız da, yaptığınız hizmetlerin Mersin halkı tarafından takdir edildiğinin bir göstergesi. Zaten sosyal demokrat yapınız, bu kentte barışın ve huzurun temin edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin’in Türkiye’de büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu kaydeden Sertel, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Mersin’in aldığı yoğun göç, bu şehirde iş imkanının da çok olduğunun bir göstergesi. Değişik kültürlerden gelen insanların birbirleri ile barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayabileceklerini gösteren bir şehir Mersin. Bunda da yerel yönetimlerin mutlaka çok önemli bir payı var.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, TGF üyelerini Mersin’de görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Özcan, “Mersin’de 14 yıldan bu yana 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı' görevini yürütüyorum ve sadece CHP seçmeninden değil, diğer partilerin seçmenlerinden de oy alan bir yapım var. Çünkü hiçbir zaman hizmetleri hayata geçirirken partizan bir yaklaşım içinde olmadım. Kozmopolit bir yapıya sahip olan Mersin’de bizim iş başında olmamız, bir denge unsuru olarak görülmelidir” diye konuştuı.

Görev süresi içinde birçok önemli projeye imza attıklarını da dile getiren Özcan, bunların başında altyapı, katık atık düzenli depolama tesisi, atıksu arıtma tesisi, Kuzey Mersin, kongre merkezi, Denizpark, 3. Çevre Yolu ve içme suyu yatırımlarının geldiğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a, günün anısına bir şilt armağan ederken, Özcan da Sertel'in jestine jestle karşılık verip, kendisine üzerinde belediyenin logosunun yer aldığı bir plaket sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: