TGTV Platformu Denizli Başkanı Özdemir: "Çağdaş dünyada tek tip kesintisiz eğitim modeli,az gelişmiş ülkeler dışında, ileri eğitim seviyesiniyakalamış hiçbir ülkede uygulanmamaktadır"

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Platformu Denizli Başkanı Fevzi Demir, çağdaş dünyada tek tip kesintisiz eğitim modelinin az gelişmiş ülkeler

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Platformu Denizli Başkanı Fevzi Demir, çağdaş dünyada tek tip kesintisiz eğitim modelinin az gelişmiş ülkeler dışında, ileri eğitim seviyesini yakalamış hiçbir ülkede uygulanmadığını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de uzun bir süredir uygulanan 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim sisteminin 28 Şubat döneminde İmam-Hatip Liselerinin önünü tıkamak maksadıyla getirildiğini ileri sürdü.

8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim sisteminin mesleki eğitime de ciddi zararlar verdiğini iddia eden Demir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu eğitim sistemi, veli ve öğrencilerimizin tercih kullanma gibi temel hak ve hürriyetini elinden almış ve hiçbir alternatif çözüme de imkan tanımamıştır. Çocuklarımız, kişiliklerinin şekillendiği en önemli yıllarda yetenek ve kişisel özellikleri dikkate alınmadan tek tip eğitim sistemi dayatması ile karşı karşıya kalarak, psikolojik, ruhi ve zihinsel travmalar yaşamışlardır. Milletimiz, kendisine bu zulmü reva gören 28 Şubatın aktör ve figüranlarını tasfiye ederek, tarihin karanlık sayfalarına tecrit etmiştir.

Bugün çağdaş dünyada tek tip kesintisiz eğitim modeli, az gelişmiş ülkeler dışında, ileri eğitim seviyesini yakalamış hiçbir ülkede uygulanmamaktadır. Gelişmiş ülkelerde, çocuklara erken yaşlarda tercih ve yeteneklerine göre yönlendirmeye açık bir eğitim modeli sunulmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: