The imam filmi gerçek oldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz beldesinde görev yapan ve turistlere dini anlatarak müslümanlığı tanıtan bir imam şimdi de Ölüdeniz için şiir kitabı yazdı.

İmamın hayat hikayesi, başrolünü sanatçı Eşref Ziya Terzi'nin oynadığı "The İmam" filmiyle paralel olarak ilerliyor. Görev yaptığı caminin yanına astığı İngilizce pankartlarla turistleri İslam dini hakkında bilgi almaya davet eden imamın notta kendisini büyük harflerle sadece The İmam olarak tanıtması da direkt olarak çok beğenilen o filmi akıllara getiriyor. Faaliyetleriyle takdir toplayan imamın son çalışması Ölüdeniz için yazdığı şiir kitabı oldu. Hisarönü Camii imamı Şükrü Girgin'in meslek yaşamı başrolünü sanatçı Eşref Ziya Terzi'nin oynadığı The İmam filmini akıllara getiriyor. 23 yıllık imam olan ve yedi yıldır Ölüdeniz'de görev yapan Şükrü Girgin, turistlere de dini anlatmasıyla tanınıyor. Ölüdeniz'de her sezon halkla ve turistlerle iç içe olarak herkesin sevgisini kazanan Şükrü Girgin, şimdi Ölüdeniz hakkında bir şiir kitabı yayınladı. İçerisinde Ölüdeniz, Cami cemaati, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Hisarönü esnafı ve Turistler gibi isimlerle şiirlerin bulunduğu kitapta imam Şükrü Girgin'in anlık duygu ve düşüncelerini de yansıtan şiirlerde var. Şükrü Girgin'in kitabından 2005 yılından bugüne kadar yazdığı şiirler yer alıyor ve kitap 101 sayfadan oluşuyor.

Reklam
Reklam

Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin önsözünü yazdığı kitabını görev yaptığı camide tanıtan imam Şükrü Girgin, kitabın satışını yapmayacağını ve dostlarıyla, camisine gelen turistlere hediye edeceğini söyledi. Özellikle yaz sezonunda hareketli gece hayatıyla tanınan Ölüdeniz'de barlar sokağı girişinde bulunan camisinde cemaatini bir arada tutan Şükrü Girgin, tatile gelen turistlere de İslam dini hakkında bilgi aktarıyor ve onlara İngilizce dini eserler hediye ediyor. Cami girişine ve etrafına The İmam imzalı pankartlar asan Şükrü Girgin, bu pankartlarda İngilizce olarak "If you would like to see our mosque or get some information please contact The Imam" yani "Camimizi görmek isterseniz ya da bilgi almak isterseniz imama ulaşınız" yazdırdı ve telefon numarasını da bu ilanlara ekledi. Çalışmalarını ve şiir kitabını anlatan Şükrü Girgin, şöyle konuştu: "1990 yılında askerlik dönüşü başlamış olduğum şiir çalışmalarımı amatör olarak sürdürüyordum. Son dönem de dostlarım yazdığım şiirleri bir kitapta toplamamı istedi. Ben de 100'e yakın şiirimin yer aldığı Ölüdeniz'den Esintiler-Manevi Damlalar adlı kitabımı yayınladım. Bu kitabı cemaatime ve arkadaşlarıma hediye olarak dağıtıyorum. Şiirlerim çeşitli konularda. Her zaman insanlara değer veririm. İnanışları ve fikirlerine saygı duyarım. Yunus Emre'nin 'Yaradılanı severim yaradandan ötürü' sözünü kendime ilke edindim. Bu yüzden buraya gelen yerli yabancı herkese kucak açıyorum. Onlara dini anlatıyorum. Çeşitli dillerde dini eserler hediye ediyorum. İlerleyen dönemde daha iyi bir kitap hazırlamak için çalışmalarım sürecek."

Reklam
Reklam