The Washington Post Yazarından Zirve Üniversitesi'ne Tam Not

The Washington Post Gazetesi yazarı Mujaheddin Wajahad Ali, Zirve Üniversitesi’ne tam not verdi. Dünyanın en...

The Washington Post Gazetesi yazarı Mujaheddin Wajahad Ali, Zirve Üniversitesi’ne tam not verdi.

Dünyanın en önemli gazetelerinden The Washington Post gazetesi yazarı Mujaheddin Wajahad Ali Zirve Üniversitesi’ni ziyaret etti. İslamafobia üzerine yaptığı araştırmaları anlatmak için Türkiye’ye gelen Wajahad Ali’nin son durağı Zirve Üniversitesi oldu.

Zirve Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bezen Coşkun ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Selin Akyüz tarafından karşılanan Wajahad Ali, “Zirve Üniversitesine gelmeden önce üniversite hakkında kısa bir araştırma yaptım. 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen büyük işler başarmış olması bende merak uyandırdı ve bu üniversiteyi gerçekten görmeliyim dedim ve Zirve’deyim.” dedi.

Reklam
Reklam

Henüz çok yeni bir üniversite olmasına rağmen Zirve'nin Avrupa ve Amerika standartlarında olduğunu belirten Wajahad Ali, “Zirve Üniversitesi gerçekten tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite. Böyle bir üniversite’nin Türkiye’de olması çok büyük bir şanstır.” diye konuştu.

Mujaheddin Wajahad Ali, Batı'da 11 Eylül sonrası artan İslam korkusuna Türkiye'de rastlanmadığına dikkat çekti. Ali, Türkiye'de özellikle muhafazakar çevrelerde batı kültürünün İslami kültür ve değerleri yozlaştıracağına dair inancın yaygın olduğu bunun giderilebilmesi için de çeşitli seviyelerde Türk ve Amerikan gençlerin değişim programları çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapmaları gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: