The Washington Post Yazarından Zirve Üniversitesi'ne Ziyaret

The Washington Post Gazetesi Yazarı Mujaheddin Wajahad Ali, Zirve Üniversitesi'nin tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite olduğunu bildirdi.

The Washington Post Gazetesi Yazarı Mujaheddin Wajahad Ali, Zirve Üniversitesi'nin tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite olduğunu bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Zirve Üniversitesi'ni ziyaret eden Ali'yi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bezen Coşkun ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Selin Akyüz karşıladı.

İslamafobia (İslam korkusu) üzerine araştırmalar yapan Ali, üniversite hakkında çok şey duyduğunu, ancak 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen büyük işler başarmış olmasının merak uyandırıcı olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

Avrupa ve Amerika standartlarında olan Zirve Üniversitesi'nin henüz çok yeni olduğunu ifade eden Ali, "Zirve Üniversitesi gerçekten tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite. Böyle bir üniversitenin Türkiye'de olması çok büyük bir şanstır" değerlendirmesinde bulundu.

-İslam korkusu

Türk ve Amerikan gençlerin değişim programları çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapılması gerektiğini vurgulayan Ali, Suriye'deki son durum ve Gaziantep'e etkileriyle ilgili bilgi edindi.

Batı'da 11 Eylül sonrası artan İslam korkusuna Türkiye'de rastlanmadığına dikkati çeken Ali, Türkiye'de özellikle muhafazakar çevrelerde batı kültürünün İslami kültür ve değerleri yozlaştıracağına dair inancın yaygın olduğunu, bunun giderilebilmesi için de çeşitli seviyelerde Türk ve Amerikan gençlerin değişim programları çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapmaları gerektiğine değindi.

Türkiye ve ABD'nin yıllardır üst düzeyde stratejik ortaklık yapmalarına rağmen toplumsal düzeyde her iki halkın birbirleri hakkında birtakım ön yargılara sahip olduğunu belirten Ali, "Karşılıklı etkileşim arttığı takdirde bu ön yargılar azalacak" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: