Thiago'nun aklını o çelmiş!

22 yaşındaki yıldız oyuncu, yeni takımına katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Barcelona'dan Bayern Münih'e transfer olan genç yıldız Thiago Alcantara, transferindeki aslan payının Teknik Direktör Pep Guardiola'ya ait olduğunu söyledi.

Bayern Münih'in resmi internet sitesine konuşan 22 yaşındaki orta saha, "Çok mutluyum. Hani hayatınızda bir gün vardır ve yüzde yüz mutlusunuzdur ya. İşte o gün benim için bugün. Bayern Münih gibi büyük bir kulüpte olduğum için çok mutluyum." dedi.

Pep'in varlığı büyük etken

Genç orta saha transferindeki en önemli etken olarak eski hocası Pep Guardiola'yı gösterirken, "Kulübün tarihi ve özellikle son yıllardaki başarılı beni çok etkiledi. Takım müthiş bir futbol oynuyor ve Guardiola'nın gelişiyle birlikte ben de o seviyeye çıkacağım. Bana güven veren bir teknik adam ve birbirimizi çok uzun zamandır tanıyoruz. Bu dünya üzerinde onun gibi çok fazla çalıştırıcı yok. Münih'i tercih etmemdeki en büyük nedenler biri o." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hedef başarıları tekrar etmek

20 milyon avroya transfer olan yıldız oyuncu, İspanya Milli Takımı'ndan arkadaşı Javi Martinez ile de transfer öncesinde iletişime geçtiğini ve Bayern hakkında sadece iyi şeyler duyduğunu söyledi. Thiago, "Martinez Bayern ile ilgili konuşurken hep takımı övüyordu. Bu maceraya büyük bir zevkle atılıyorum ve umarım geçtiğimiz yılın başarını bu sene tekrar ederiz." şeklinde konuştu.

Thiago, Pep Guardiola zamanında Barcelona'nın as takımında forma giymeye başlamıştı.