Thk, Aliağa'da Kurban Derisi Toplama Hazırlıklarını Tamamladı

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle deri toplama faaliyetine hazırlanan Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi,...

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle deri toplama faaliyetine hazırlanan Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, bu yılda ilçe merkezinde Aliağa Belediyesi'nin araç ve personeliyle, köylerde ise muhtarların aracılığıyla derilerin toplanacağını açıkladı.

THK Aliağa Şube Başkanı Sevil Köse, ”Deri toplamada tek yetkili kurum olan THK’na bağışlanan deri gelirinin yüzde 50’si ilçemizdeki Kaymakamlık bünyesinde sürdürülen sosyal hizmetlere, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, yüzde 3’ü ise Diyanet Vakfı'na aktarılmaktadır. Yüzde 40'ı da THK’ya kalmaktadır.”

Reklam
Reklam

İlçe halkından kaçak deri toplayanlara itibar etmemelerini, başka dernek, kuruluş ve şahıslara deri verdikleri taktirde milli servete zarar geleceğini kaydeden Köse, bayram süresince kurban derilerinin THK’ya bağışlanmasını ve karşılığında da görevlilerden mutlaka makbuz almaları istedi.

VEKALET KURBAN BEDELİ

Köse, vekalet kurban bedelleri konusunda da açıklamada bulundu, şöyle devam etti: ”Bu yıl THK’nın vekalet kurban bedeli 650 TL (365 Dolar veya 285 Euro) olarak belirlenmiştir. Et ve Balık Kurumu'nun modern tesislerinde, hijyenik koşullarda, noter huzurunda, veteriner denetiminde, dini vecibelere uygun şekilde kesimler gerçekleştiriliyor. Vekaleten Kurban kesim hizmetine hiçbir gelir elde etmeden devam eden THK, bugüne kadar vekalet kurban etleriyle hazırlanan 574 bin 443 adet kavurmayı ihtiyaç sahibi ailelere şubeleri aracılığıyla ulaştırmıştır. İlçemizde de geçen yıl 156 adet kavurma paketi muhtarlar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Vekalet kurban bedelinizi; www.thk.org.tr adresinden on-line, PTT şubelerinden 106363 nolu posta çeki hesabına, THK Aliağa Şubesi'nde makbuz karşılığı, Vakıfbank, Denizbank, Ziraat, Halk, Garanti, İş, Yapı Kredi, Akbank, TEB, Finans ve ING bankalarının şubelerinin kurumsal tahsilat ekranlarından yatırabilirsiniz. Kurban derilerini THK’na ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız, şube hizmet büromuz Kazım Dirik Mahallesi 283 Sok. No:10/1 (Akbank arka sokağı) adresinde olup, 616 33 66 nolu telefondan da ulaşabilirsiniz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz