THK, Düzce'de 450 Kurbanlık Deri Topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Düzce Şubesi tarafından Düzce'de 450 kurbanlık hayvan derisi toplandı.

Türk Hava Kurumu (THK) Düzce Şubesi tarafından Düzce'de 450 kurbanlık hayvan derisi toplandı.

THK Düzce Şube Başkan Yardımcısı Ferdi Üstünel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın üçüncü gününde deri toplama işleminin sona erdiğini belirterek, 5 ekip aracı, 10 motorize ekip ve 40 personel ile hizmet verdiklerini anlattı.

Akçakoca ve Yığılca ilçeleri hariç Düzce merkez, ilçe ve beldelerinde 162 koyun, 262 sığır ve 26 keçi derisi topladıklarını aktaran Üstünel, "Geçen yıla oranla kurban derilerinde yüzde 15 azalma gördük. Gelecek yıl inşallah daha iyi çalışarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üstünel, THK'ya bağışlanan kurban derilerinin yüzde 50'sinin Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 4'nün Türk Kızılayı Derneği'ne, yüzde 3'ünün ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: