THK, Kurban Bayramı'nda Sivas'ta Bin 288 Deri Topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi'nce Kurban Bayramı'nda 800 koyun, 38 keçi ve 450 sığır olmak üzere toplam bin 288

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi'nce Kurban Bayramı'nda 800 koyun, 38 keçi ve 450 sığır olmak üzere toplam bin 288 kurban derisi toplandığı bildirildi.

THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun Kurban Bayramı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şube olarak, 800 koyun, 38 keçi ve 450 sığır derisi topladıklarını dile getiren Işın, elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünün Türk Kızılayı'na, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı'na, yüzde 3'ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 40'ının ise THK'ya pay edildiğini belirterek, bağışlanan derilerin satışı ile ilgili ihalenin de yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

THK dışında deri toplayan kişilerin devleti zarara uğrattıklarını savunan Işın, "Yasa dışı deri toplayan kişi ve kuruluşlar topladıkları derileri çok düşük fiyatlara satarak büyük bir milli kayba yol açtıkları gibi vergi yönünden de devletimizi büyük zarara uğratmaktadırlar. THK, Sivas'tan almış olduğu yardımı, açtığı bölgesel ve sürekli kurslarla, havacılık gösterileriyle, etkinlik ve faaliyetleriyle fazlasıyla tekrar Sivas'a yansıtmaktadır. THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi'nin fakülte ve meslek yüksek okulunun Sivas'a açılması da gündemdedir" dedi.

Kurban derisi satışından THK'nın payına düşen kısmı ile dört yılda, 450 orman yangınına müdahale edildiğini belirten Işın, şunları kaydetti;

"THK, ülke genelinde havacılığın tanıtılması, sevdirilmesi ve bir yaşam biçimi haline getirilmesi için yine son dört yılda 24 bin gencimize ücretsiz havacılık eğitimi vermiştir. Fitre-zekât yardımlarınızı ve kurban derisi bağışlarınızı vicdan ve gönül rahatlığı ile THK'ya vererek, vekâlet kurbanlarınızı THK'lar acılığı ile keserek daha fazla gencimize havacılık eğitimi verilmesine, yurt genelinde havacılığın daha da gelişmesine, daha fazla yoksula, yetime, afetzedeye yardım ulaştırılmasına, ormanlarımızın ve yeşil arazimizin daha iyi korunmasına yardımcı olabilirsiniz."

Reklam
Reklam

THK'ya yardım ve bağışta bulunanlara teşekkür eden Halil Işın, 2010 ve 2011 yıllarına göre toplanan deri miktarlarında düşüş yaşandığını, bunun sebebinin ise yasa dışı deri toplanması olduğunu savundu.

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: