Thk Ödemiş, Kurban Bayramı’na Hazır

Kurban derisi toplamakla yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Türk Hava Kurumu (THK), 25 Ekim’deki Kurban Bayramı...

Kurban derisi toplamakla yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Türk Hava Kurumu (THK), 25 Ekim’deki Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. İlçe genelinde toplam 120 kişilik ekiple kurban derisi toplayacak olan THK Ödemiş Şubesi, bu yıl da kurban kesim yeriyle yine vatandaşların hizmetinde olacak.

İlçe merkezinde 20 gezici ekibin dolaşarak derileri toplayacağı belirtilirken, köylerde ve beldelerdeki mahallelerde deriler muhtarlar aracılığıyla toplanacak. Elde edilecek toplam gelirin yüzde 50’si ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 40’ı Türk Hava Kurumu’na, yüzde 10’u da Kızılay, Diyanet Vakfı ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na aktarılacak.

Reklam
Reklam

THK’ya yapılacak deri bağışları ile Ödemiş’teki yardıma muhtaç kimselerin bir nebze de olsa yüzünün gülmesinin sağlanacağını ifade eden THK Ödemiş Şube Saymanı Hasan İpçi, “Kurban Bayramı’nda kurban derilerinden elde edilen gelirlerin %50’si ilçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardıma muhtaç hemşehrilerimize aktarılıyor. Vatandaşlarımız bağışladıkları derilerle aynı zamanda kendi ilçeleri için bir sosyal yardımda bulunmuş oluyor. THK’ya aktarılan gelirle de kurumumuz bünyesinde açılan üniversite güçleniyor. THK Üniversitesi halkımızdan büyük ilgi gören saygın bir eğitim kurumu haline geldi. Bağışlarla daha da güçlenerek daha çok gencimize eğitim olanağı sunacaktır. Sadece üniversite değil yangınlara müdahale eden uçaklarımız, organ bağışında hayati önem taşıyan ambulans uçaklarımız da bağışların eseridir” diye konuştu.

“BAĞIŞI YAPAN MAKBUZUNU ALSIN”

Kurban derisi bağışlarında tek yetkili kurumun THK olduğunu bir kez daha hatırlatan İpçi, “İlçemiz genelinde 120 kişilik ekiple faaliyet göstereceğiz. Vatandaşlarımızdan derilerini THK’ya bağışlamalarını istiyoruz. Bağış yapanlar bunun karşılığında mutlaka makbuzlarını alsınlar. Ayrıca BAĞ-KUR evleri Çaylılı Mehmet Efe Caddesi köşesindeki kurban kesim yerimiz bu yıl da hizmette olacak. Dileyen yurttaşlarımız THK Ödemiş Şubemize gelerek kesim yeri için sıra alabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

FİTRE VE ZEKAT ZARFLARINDAN 80 BİN TL

Ramazan ayında yapılan fitre ve zekat yardımlarıyla ilgili de bilgi veren İpçi, “2012 yılı Ramazan ayında ilçemizde şubemiz tarafından 12.985 adet fitre ve zekat zarfı dağıtılırken, bu faaliyet karşılığında yaklaşık 80 bin TL toplandı. Geçen yıl da buna benzer bir rakam elde edilmişti. Bu yardımlar da yine paydaş kurumlarımıza aktarılarak halkımız için kullanılıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz