THK Samsun Şubesi'nce ücretsiz havacılık kursları düzenlenecek

Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şubesi'nce ücretsiz havacılık kurslarının düzenleneceği belirtildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şubesi'nce ücretsiz havacılık kurslarının düzenleneceği belirtildi.

THK Samsun Şubesi Başkanı Abdülkerim Samangül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK Genel Başkanlığı'nca çeşitli branşlarda havacılık kursları düzenleneceğini söyledi.

Samangül, Samsun'da havacılık aktivitelerini artırmak ve havacılığı gençlere sevdirmek amacıyla THK'nın çeşitli havacılık eğitimleri düzenlediğini belirterek, şöyle dedi:

"THK Genel Başkanlığı'nca Samsun'da mayıs ayı ile kasım ayı arasında paraşüt, yamaç paraşütü, delta kanat, planör, model uçak ve roket kursları düzenleyeceğiz. Bu kurslarımızın bir kısmını Çarşamba Samsun Havalimanı içinde, bir kısmını ise 19 Mayıs ilçesindeki THK eğitim kampüsü içinde vereceğiz. Tamamen ücretsiz olan kurslarımızdan herhangi birine katılmak isteyenler THK Samsun şubemize gelerek kayıt yaptırabilecekler."

Reklam
Reklam

THK'nın, branşlarında profesyonel öğretmenleri tarafından verilecek eğitimler sonunda kursiyerlerin sertifika alacağını ifade eden Samangül, her branş için 15 ile 20 kişi arasında kursiyer alınacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: