Thk Şube Başkanı Arslan, "deri Toplama Yetkisi Thk'nın"

Türk Hava Kurumu (THK) Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk...

Türk Hava Kurumu (THK) Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu'na verildiğini hatırlattı.

Kurban derisinden elde edilecek gelirin yüzde 50’sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 4'ünün Türk Kızılayı, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı ve yüzde 40’ınin Türk Hava Kurumu'na dağıtıldığı bildiren Türk Hava Kurumu (THK) Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, “Kurban Bayramı'nda hem dini vecibenizi yerine getirmiş olacaksınız hem de yoksullara, afetzedelere ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacaksınız" dedi.

Reklam
Reklam

Kanun gereği kurban toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu belirten Arslan, “Türk Hava Kurumu, Kurban Bayramı'nda derileri tanıtım kartı ve makbuz karşılığında toplamaktadır. Türk Hava Kurumu'na yapılan deri bağışları en iyi şekilde değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu'na verilen vekalet kurbanlarının kesildikten sonra etlerinin Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapıldığını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldığını belirten Arslan, vekaletle kurban kesme bedelinin 650 TL olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz