THK'da Vekaleten Kurban Kesim Ücreti 650 Lira

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, kurumda vekaleten kurban kesim ücretinin 650 lira olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, kurumda vekaleten kurban kesim ücretinin 650 lira olduğunu söyledi.

Demirkol, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı için hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. İsteyenlerin kurban kesme ibadetini Türk Hava Kurumu'na vekalet vererek gerçekleştirebileceklerini kaydeden Demirkol, bu yılki ücretin 650 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Kurbanların dini vecibelere uygun ve noter huzurunda kesildiğini anlatan Demirkol, ihtiyaç sahiplerine kavurma şeklinde ulaştırıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Kurumu'nun deri toplama işlemlerini de yürüteceğini dile getiren Demirkol, THK'nın geçen yıl kurban derilerinden 223 bin lira gelir elde ettiğini bildirdi.

Bu yıl da Milas halkından destek beklediklerini belirten Demirkol, "Toplanan yardımların yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler Çocuk Kurumu'na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na, yüzde 4'ü Türk Kızılay'ına aktarılacak, geri kalanının yüzde 40'lık bölümü ise Türk Hava Kurumu çalışmalarında kullanılacak" dedi.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: