Thk'dan Lapseki’ye Jest

Çanakkale’nin Lapseki ilçesini ziyaret eden Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, 2014...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesini ziyaret eden Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, 2014 yılında THK’nın kendi uçaklarını üreteceğini, uçaklardan birinin adını Lapseki koyacaklarını söyledi.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Lapseki THK Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Yaşar Genç, 2008 yılında binanın temelinin atıldığını belirterek, Lapseki’nin kurtuluşu olan 25 Eylül 2009’da resmi açılışın gerçekleştirildiğini söyledi. Lapseki halkının büyük yardımları olduğunu söyleyen Genç, binanın da hibe olduğunu aktardı. Yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgiler aktaran Genç, üst katta yer alan model uçak sınıfını gezdi. Tarihi Çınaraltı kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, THK’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sohbet esnasında gazeteci Orhan Aktuğ, savaştan yeni çıkan Lapseki halkının yokluk yıllarında dahi para toplayıp aldıkları uçağı Türk Hava Kuvvetlerine bağışladığını söyledi.

Reklam
Reklam

27. Kiraz Festivalinde açılan THK standını ziyaret eden Genel Başkan Yıldırım burada öğrencilerle bir araya geldi. Ardından Lapseki Belediyesi'ne geçen Yıldırım, burada bir de müjde verdi. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Açık Hava Müzesi projesinden bahsederek, bu alanda sergilenmek üzere bir uçak verilmesini talep etti. Osman Yıldırım, “Tarihte Türk Hava Kuvvetlerine destek veren halkın torunlarına en güzel verilecek cevap evettir. Ben sergilenmek üzere kullanılmayan bir uçak göndereceğim. Bir de şu müjdeyi vermek isterim. 2014 yılında artık kendimizin ürettiği al yıldızlı Türk uçaklarımız gökyüzünde süzülecektir. Bu üretilen uçaklardan birinin adını Lapseki koyacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: