THY, 72. yaş gününü kutladı

İSTANBUL (İHA) - Türk Hava Yolları (THY), kuruluşunun 72. yıldönümünü, törenlerle kutladı.

Kutlama törenleri kapsamında ilk tören, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlendi. Törene, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Genel Müdür Yardımcıları Bilal Ekşi, İlhami Uslay, Rengin Akıllıoğlu, İsmail Demir, Genel Sekreter Zeki Çukur, Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı Hamdi Irmak ile pilot ve hosteslerden oluşan bir heyet katıldı.
THY Genel Müdürü Temel Kotil anıta çelenk koyduktan sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende kısa bir açıklama yapan Genel Müdür Temel Kotil, Avrupa'nın en köklü hava yollarından biri olan THY'nin 79 uçaklık filoyla toplam 12 bin 500 koltuk kapasitesine sahip olduğunu ve 11 bin personeli bulunduğunu belirtti. Ayda 1 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını belirten Temel Kotil, THY'nin Avrupa'nın önde gelen hava yolu olduğunu vurguladı. THY'nin 72. yaş kutlamasına UTED, TASSA ve TALPA temsilcileri de katılarak, kurumlarını temsilen anıta çelenk bıraktı. Taksim'deki tören, katılımcıların birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Taksim Anıtı'ndaki törenin ardından THY genel yönetim binası bahçesinde de bir kutlama yapıldı. Saat 12.00 ila 13.00 saatleri arasında yapılan kutlamada, THY personeli kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu giysileri ile yer alarak, 72. yıl etkinliğine ayrı bir renk kattı.

THY uçaklarında geçmişten günümüze kadar kullanılan anonslar, kaptan pilotlardan Şükrü Şengül, Tanıtma ve Hakla İlişkiler Başkanlığı personeli Bilgün Diksoy ile Yeliz Koçak tarafından sunuldu. Nostalji rüzgarı estiren anonslar, personelin beğenisini topladı.

Genel Müdür Temel Kotil, Genel Müdür yardımcıları ile bölüm başkanlarının katıldığı kutlama etkinliğinde uçak şeklindeki pasta kesildi. İyi dilekler ve nice yıllar temennisi ile kutlama sona erdi.

72. yıl, yurtdışındaki THY ofislerinde de, personelin katıldığı etkinliklerle kutlandı.