Thy Kabin Memurları İş Bıraktı Yolcular Perişan Oldu

Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk...

Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli çok sayıda kabin memuru iş bırakma eylemi yapınca Adana Havalimanı'nda yolcular perişan oldu.

Mecliste oylanacak olan ve havacılık personeline grev yasağı getirilecek olan yasa teklifi çıkmadan önce Hava-İş Sendikası üyeleri, Atatürk Havalimanı'nda geceden itibaren eylem yapmaya başladı. Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı'ndaki eylem nedeniyle iç ve dış hatlarda toplam 104 seferini iptal edince Adana Havalimanı'nda da yolcular saatlerce havalimanında bekledi. Bazı yolcular uçağın geleceğinden ümitleri kesince çantalarını alarak evlerine geri döndü.

Reklam
Reklam

İthalat ve ihracat işiyle uğraşan Emrah Özer, sabah saat 10.00'da İstanbul'a gitmek için havalimanına geldiğini ancak THY çalışanları grev yaptığı için İstanbul'a gidemediklerini söyledi. Özer, "Saatlerdir burada bekliyoruz. Saat 14.30'da İstanbul'dan uçak gelecek diyorlar ama henüz bir şey yok. Ben iş adamıyım İstanbul'a gidemediğim için kayıplarım olacak bunları kim ödeyecek. Ben kanuna bakıp THY'den şikayetçi olacağım" dedi.

İstanbul üzerinden İsviçre'nin Basel kentine gidecek olan İlknur İdil-İdris Yapca çifti de uçak gelmeyince havalimanında mahsur kaldı. İlknur İdil Yapca, bugün Basel'de olmaları gerektiğini belirterek, göreliler grev yaptığı için mağdur edildiklerini ve şikayetçi olacaklarını söyledi.

İstanbul üzerinden eşiyle birlikte Belçika'nın Brüksel kentine gidecek olan 6 aylık hamile Neşe Çebi ise 08.35'te THY'ye ait uçakla İstanbul'a gitmeleri gerekirken 6 saat geçmesine rağmen gidemediklerini söyledi. Çebi, "Görevlilerde haklı onlarda hakkını arıyor. Ancak ben hamile hamile saatlerce burada bekledim. Artık gitme ümidimiz kalmadığı için geri eve dönüyoruz. Yarın tekrar gitmeyi deneyeceğiz, ancak grev devam ederse yarında gidemeyeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Grev devam ettiği için yolcular hala havalimanı bekleme salonu ve bahçesinde kendilerini götürecek uçağın gelmesini bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: